Pamtiće ga i generacije koje dolaze: Uskoro film o Stivu Džobsu

Džobsov život je prethodno bio adaptiran kao televizijski film 1999. godine, "Pirates of Silicon Valley"
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.10.2011. 16:18h

Stiv Džobs se još nije ni ohladio, a Sony Pictures već planira film o njemu. A ni knjiga po kojoj bi trebalo da bude snimljen još nije objavljena.

Naime, nakon vijesti o smrti Stiva Džobsa, Sony je započeo pregovore da njegov život pretvori u film. Film, koji će producirati Mark Gordon, bio bi baziran na biografiji autora Voltera Ajsaksona, koja će biti objavljena krajem mjeseca.

Knjiga je bazirana na više od 40 intervjua sa Džobsom koji su obavljeni u periodu od dvije godine, kao i na intervjuima sa više od stotinu članova porodice, prijatelja, savjetnika, konkurenata i kolega.

Pirates of Silicon Valley

Biografiju pod nazivom “Steve Jobs”, objaviće “Simon & Schuster”. Najavljena je za 21. novembar, ali će izaći ranije 24. oktobra, kako bi se što bolje unovčila smrt osobe kojom se bavi.

Džobs, koji je inače vrlo privatna i povučena osoba, navodno je lično ponudio Ajsaksonu da napiše knjigu o njemu

Džobsov život je prethodno bio adaptiran kao televizijski film 1999. godine, "Pirates of Silicon Valley". Taj film je bio baziran na knjizi "Fire in the Valley: The Making of the Personal Computer", autora Pola Frajberga i Majkla Svajna.

Džobs, koji je inače vrlo privatna i povučena osoba, navodno je lično ponudio Ajsaksonu da napiše knjigu o njemu, kako bi svojoj djeci nakon smrti ostavio informacije i tome ko je on zapravo bio. Ajsakson je bivši novinar Timea i autor biografija Bendžamina Frenklina i Alberta Ajnštajna.

Bonus video: