Petru Komneniću stiglo rješenje za zatvor

Ne priznajem odluku suda. Moj advokat će podnijeti žalbu, a oni ako žele da me hapse neka izvole. Toliko o dekriminalizaciji klevete, rekao je Komnenić
61 pregleda 0 komentar(a)
Petar Komnenić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Petar Komnenić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 10.10.2011. 14:50h

Novinaru TV "Vijesti" Petru Komneniću stiglo je sudsko rješenje o zamjeni novčane kazne od 3.000 eura za klevetu, sa četiri mjeseca zatvora.

Odluku je donijelo vijeće Osnovnog suda u Podgorici, jer Komnenić u propisanom zakonskom roku nije platio kaznu.

"Ne priznajem odluku suda. Moj advokat će podnijeti žalbu, a oni ako žele da me hapse neka izvole. Toliko o dekriminalizaciji klevete", rekao je Komnenić.

On je u februaru osuđen za klevetu zbog teksta u nedjeljniku Monitor "Sudije pod prismotrom" u kome je pisao o nezakonitim mjerama tajnog nadzora protiv više sudija Višeg suda u Podgorici. Među sudijama koji se navode u tekstu bio je i nekadašnji predsjednik tog suda, a sada sudija Vrhovnog suda Ivica Stanković.

Komnenićeve navode na sudu potvrdio je bivši sudija Višeg suda Radovan Mandić koji je bio i izvor u tekstu, a sudu je u dokaznom postupku dostavljena i prepiska nadležnih iz koje se vidi da je predmet o mjerama tajnog nadzora volšebno nestao iz arhive Višeg suda i Tužilaštva po čijem su nalogu mjere sprovođene.

Bonus video: