Nikšić: Građani prijavili pucnje, policija oduzela oružje

U pretresu kuće Nikšićanina P. N. nađena je lovačka puška u ilegalnom posjedu, dok je u automobilu I.K. nađeno je par komada naoružanja
159 pregleda 2 komentar(a)
oružje Nikšić, Foto: Uprava policije
oružje Nikšić, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 25.04.2018. 10:07h

Nikšićka policija je više komada oružja u pretresu kuće i automobila dvojice sugrađana, a nakon prijave građana koji su čuli pucnje.

U pretresu kuće Nikšićanina P. N. (49) nađena je lovačka puška u ilegalnom posjedu, saopšteno je iz policije.

"Službenici su dana 24. aprila na osnovu prijave građana da se u naselju Straševina čuju pucnji iz vatrenog oružja pošli na lice mjesta, gdje su u blizini porodične kuće lica P.N. (1969. g.) iz Nikšića zatekli više osoba. Uz saglasnost državnog tužioca u Nikšiću, koji je obaviješten o događaju izvršen je pretres kuće koju koristi P.N. kojom prilikom je pronađena lovačka pška ruske proizvodnje, fab. br. M14137 u ilegalnom posjedu", navode iz policije.

U pretresu automobila Nikšićanina I.K. (32) nađeno je par komada naoružanja.

"Policijski službenici su izvršili pregled putničkih vozila parkiranih ispred porodične kuće P.N. kojom prilikom su u vozilu VW Golf IV nikšićkih registarskih oznaka vlasništvo I.K. (1986. g.) iz Nikšića pronašli startni pištolj marke BLOW ser. br. M14317 i startno automatsko oružje marke BLOW ser.br. B14413-17020010", dodaju iz policije.

Oružje je, kako navode, oduzeto uz uredno izdate potvrde od P.N. i I.K.

Tužilac u Nikšiću će nakon dodatno prikupljenih obavještenja izvršiti pravnu kvalifikaciju djela.

Bonus video: