Jedini trag su kapi krvi ubice Dragana Bećirovića

Policiji je naročito bilo interesantno ko se nalazio za susjednim stolom u lokalu iz koga se Bećirović kobne noći uputio ka svom stanu
378 pregleda 0 komentar(a)
Ubistvo Dragan Bećirović, Foto: Savo Prelević
Ubistvo Dragan Bećirović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.10.2011. 09:47h

Motiv i ubica budvanskog biznismena Dragana Bećirovića, koji je prije pola godine likvidiran na parkingu ispred svoje zgrade u naselju Golubovina, još je enigma za policiju, koja i dalje nesmanjenim intenzitetom vodi opsežnu istragu.

Istragu je preuzeo specijalizovani tim za rasvjetljavanje teških ubistava Uprave policije, na čijem čelu se nalazi pomoćnik direktora Milan Tomić, koji nakon cijelog ljeta rada i dalje boravi u Budvi, kako bi ušao u trag ubici Bećirovića.

Nažalost, policija još nema opipljivi trag koji bi je odveo do onoga koji je u noći između subote i nedjelje, 10. aprila, likvidirao Bećirovića.

Nakon gotovo polugodišnje intenzivne istrage, u okviru koje je radilo kompletno ljudstvo ekspoziture policije u metropoli turizma, pojačano inspektorima iz Podgorice, još nijedna osoba do sada nije zadržana u pritvoru, niti je napravljen fotorobot ubice.

Nepoznanica: Amater ili profesionalac

Nakon što je uzeto više od 600 uzoraka krvi krvne grupe B, za koju se sumnja da pripada ubici, te poslato na vještačenje 500 primjeraka pištolja 7,62, poznatijeg kao tetejac, iz koga je pucano na Bećirovića, iskontrolisani svi telefonski pozivi, gotovo sedam hiljada koji su registrovani u Budvi kobne noći, rezultata još nema.

Iako je na početku izgledalo da se radi o ubici koji je čudnim spletom okolnosti ubio Bećirovića, pa čak se sumnjalo da je riječ o nekom amateru, odnosno osobi koja je na taj način pokušala da ga zaplaši, na šta su ukazivali hici ispaljeni u noge, ipak, još se ne zna da li se radi o osvetniku neprofesionalcu ili je vlasnik lanca luksuznih hotela smišljeno likvidiran u sačekuši.

Budvanska policija je u nekoliko navrata tokom pregleda više zapisa sa bezbjednosnih sistema postavljenih na zgradama u okolini mjesta ubistva, kontrolisala nekoliko tipova vozila, koji su im se učinili sumnjivim.

Kontrolisani partneri, gosti kafića...

Kontrolisana je crvena “tojota”, pa tamni “golf 3”, tako da su vlasnici svih tih vozila uredno saslušavani. Tokom polugodišnje istrage, više puta su ispitivane iste osobe, koje su morale da daju izjave.

Policiji je naročito bilo interesantno ko se nalazio za susjednim stolom u lokalu iz koga se Bećirović kobne noći uputio ka svom stanu.

Dragan je u noći ubistva sa društvom, kao i obično, bio u gradu, pa su saslušavani svi oni koji su u to vrijeme bili u kafeu gdje je posljednji put viđen.

Takođe, saslušavani su i radnici hotela „Avala“ čiji je direktor bio Bećirović, jer se sumnjalo da je neki od nezadovoljnih mogao da ima motiv za osvetu.

Takođe, više puta su na saslušanje pozivani i poslovni partneri koji nijesu bili u dobrim odnosima sa Bećirovićem, a na informativni razgovor u nekoliko navrata dolazili su isti pojedinci, koji su u proteklih nekoliko godina bili u sukobu sa hotelijerom.

Za sada jedini trag koji je policija pronašla je krv uzeta sa dječjeg igrališta i iz haustora susjedne zgrade gdje je ubijen Bećirović.

Nažalost, ubica koji je koristio pištolj kalibra 7,62 milimetra, ostao je gotovo neprimijećen.

Ubistvo Šćepanovića i dalje misterija

Uporedo sa rasvjetljavanjem ubistva Bećirovića, tim kriminalističkih inspektora vodi i istragu o svirepim likvidacijama Kraljevčanina Ivana Šćepanovića u januaru, u budvanskom naselju Velji Vinogradi, te Pljevljaka Slavoljuba Mijatovića, ubijenog početkom avgusta na seoskom putu ka Vojnićima, mjestu iznad Kamenova.

Policija sumnja da je ubistvo Mijatovića povezano sa likvidacijom njegovom prijatelja iz Njemačke tokom 2002. godine.

I direktor policije Veselin Veljović je nedavno saopštio da su ta “dva slučaja povezana”.

Međutim, ubistvo Kraljevčanina Ivana Šćepanovića je za inspektore i dalje misterija.

Bonus video: