U znaku Grgurovića i Radonjića

Pretposljednja kružna auto-trka protekla je u znaku Vaska Grgurovića iz “Budva motorsporta” koji je 12 krugova odvozio za 13:09,066 minuta.
293 pregleda 0 komentar(a)
Kružna trka, Foto: Saša Vujanović
Kružna trka, Foto: Saša Vujanović
Ažurirano: 09.10.2011. 22:10h

Pretposljednja kružna auto-trka, koja se boduje za Prvenstvo Crne Gore u automobilizmu, na pisti aero-kluba “Špiro Mugoša” protekla je u znaku Vaska Grgurovića iz “Budva motorsporta” koji je 12 krugova odvozio za 13:09,066 minuta.

Drugi je u generalnom poretku trku završio još jedan vozač iz klase 4, Mirko Vujačić iz Lovćena sa nepunih 80 stotinki zaostatka za pobjednikom, dok je najbrži krug uspio da odvozi takmičar Gran prija, Željko Radonjić u klasi 7, 1:04,390 minuta. To je za devet sekundi sporije od rekorda koji drži Jovan Aćimić u formuli.

U trci je učestvovalo 27 vozača, što je skoro polovinu od broja koji nastupa na brdskim trkama. Organizatori preposljednje trke bili su podgorički AMSK Šampion i Crnogorski savez auto-mooto sportskih klubova.

"U nekoliko klasa nije bilo učesnika, jer takmičari nijesu uspjeli da na vrijeme obezbijede gume. To su specijalne gume, koje za trening i trku koštaju oko 1.500 eura. Osim što su skupe, problem predstavlja i nemogućnost da se kupe u bliskom okruženju. Osim toga, jedan od najuspješnijih vozača ove sezone, Dragan Milić u klasi 11 je imao kvar na automobilu. Ipak, svi ti problemi biće iza nas sljedećeg vikenda kada se vozi posljednja kružna trka, u kojoj će nastupiuti svi automobilisti", kazao je za "Vijesti" predsjednik CGSAMSK-a Dragan Velimirović.

Pobjednici - klasa 1: Borivoje Kilibarda (Kilkas). Klasa 2: Miomir Grgurović (Budva motorsport). Klasa 3: Igor Popović (Herceg Novi). Klasa 4: Vasko Grgurović (Budva motorsport). Klasa 5: Slavko Avramović (Lovćen). Klasa 6: Slavko Mrdak (Lovćen). Klasa 7: Željko Radonjić (Gran pri). Klasa 10: Novica Ašanin (AMSK Ašanin). Klasa 12: Ismet Piranić (Onogošt).

Bonus video: