Vuković ostaje selektor Slovenije još dvije godine

"Konstatovali smo da smo obostrano zadovoljni saradnjom i da smo u dosadašnjem periodu napravili temelje za buduće pravljenje još boljih rezultata", kazao je “Vijestima” Veselin Vuković
92 pregleda 0 komentar(a)
Veselin Vuković, Foto: Www.cev.lu
Veselin Vuković, Foto: Www.cev.lu
Ažurirano: 09.10.2011. 22:26h

Bronza u Evroligi (prva u istoriji zemlje u takmičenjima pod okriljem Evropske odbojkaške konfederacije), te plasman u osminu finala Evropskom prvenstva u Češkoj i Austriji (gdje je bila bila Finska), bili su više nego dovoljni čelnicima Odbojkaškog saveza Slovenije da Veselinu Vukoviću ponude novi, dvogodišnji ugovor, koji je crnogorski stručnjak prihvatio. Ugovor važi do kraja sljedećeg EP 2013. godine...

"Konstatovali smo da smo obostrano zadovoljni saradnjom i da smo u dosadašnjem periodu napravili temelje za buduće pravljenje još boljih rezultata. Izuzetno sam zadovoljan i zbog činjenice da su igrači izrazili zadovoljstvo u pogledu naše dosadašnje saradnje i istakli želju da nastavimo zajednički rad. Tokom sljedeče godine čeka nas puno obaveza, kvalifikacije za Olimpijadu, Evroliga, kao i kvalifikacije za naredno Evropsko prvenstvo", kazao je “Vijestima” Veselin Vuković, koji je na kormilo selekcije Slovenije došao 4. marta prošle godine.

Potpisanim ugovor zadovoljan je i Mitja Koželj, direktor OS Slovenije.

"Potajno smo se svi nadali da ćemo uspjeti da zadržimo Vukovića sa nama, jer smo impresionirani njegovim pozitivnom i profesionalnom pristupu sve što je radio, naravno i kvalitetom rada. Mi u OS Slovenije vjerujemo da naša reprezentacija dosadašnjim rezultatima nije rekla posljednju riječ. Naravno, svjesni smo da naši talentovani igrači mogu postići dobre rezultate samo kontinuiranim kvalitetnim radom, i to želimo da omogućimo našoj selekciji", kazao je Koželj.

Slovenija je na minulom EP upisala dvije pobjede u grupi, protiv Turske i Austrije, izgubila je od novog šampiona Srbije 3:1, iako je bila na pragu petog seta, dok je od Finske, u osmini finala, izgubila sa 3:2.

"Nakon ukupnog rada i nastupa na EP, utisci su vrlo su pozitivni, kako u pogledu uslova za rad, zalaganja i odnosa igrača, kao i samog rezultata. Činjenica je da je Slovenija bila ubjedljivo najmlađa reprezentacija na EP, pri čemu je najvećem broju igrača to bio debi na takvom takmičenju, a bilo je i nekoliko igrača koji sun a prethodnom šampionatu bili reserve, nijesu igrali. Uspjeli smo da prebrodimo grupu, što je najbolji rezultat do sada. U grupi smo sa šampionom Srbijom, osim prvog seta, igrali vrlo dobro, a u osmini finala smo favorizovanoj Finskom bili ravnopravan protivnik. Opšti je zaklju ak da je nedovoljno iskustvo bilo jedan od glavnih faktora da nijesmo napravili i još jedan korak više", dodaje Vuković.

Trener Budvana kaže da je dobio puno komplimenata od neutralnih stručnih ljudi, i samih aktera EP, i da je Slovenija bila osvježenje na EP, što je “podstrek za dalji rad”.

"U pripremnom period za EP, na turnirima u Kataru, Sloveniji i Francuskoj smo uspjeli, takođe, da po prvi put u istoriji slovenačke odbojke pobijedimo reprezentacije koje su po rejtingu i poziciji na FIVB listi bitno iznad nas, kao što su Egipat, Slovačka, Kanada, Francuska, Finska i Bugarska. To, takođe, govori da je naša strategija oslanjanja na mlade igrače, podizanje standarda u organizacionom, trenažnom i svakom drugom smislu u akcijama koje su iza nas dala rezultat, i pokazala da tek treba da napravimo zbiljne pomake", zaključio je Vuković, prvi selektor Crne Gore, koji je u karijeri bio i selektor Srbije i Crne Gore, Egipta i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Bonus video: