Uhapšena dvojica za krađu na pumpi u Meljinama, 7 slika, DVD i auto

Osumnjičeni Ž.C. i S.P. su, juče popodne, uz krivičnu prijavu, predati zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.10.2011. 14:17h

Službenici Područne jedinice Herceg Novi su, u saradnji sa kolegama iz Tivta su u subotu ujutro lišili slobode Ž.C. (24) iz Vrbasa, iz Srbije i S.P. (37), rođenog u Nikšiću, nastanjenog u Tivtu, zbog sumnje da su, tri dana ranije, u benzinskoj pumpi „Jugopetrol“ u Meljinama, počinili krivično djelo razbojništvo, tokom kojeg su otuđili oko 3.800 eura, saopšteno je iz Uprave policije.

Uhapšeni se sumnjiče i za krivična djela teška krađa i oduzimanje vozila, prijavljena 08. oktobra 2011, počinjena na Luštici, na štetu S.P, nastanjene u Beču, tokom kojih su otuđeni vozilo „Renault Twingo“, sedam umjetničkih slika i jedan DVD uređaj „Philips“.

Policijski službenici su, pretresom stanova osumnjičenih pronašli dio garderobe i obuće koje su, sumnja se, osumnjičeni nosili tokom izvršenja razbojništva

Policijski službenici su, pretresom stanova osumnjičenih pronašli dio garderobe i obuće koje su, sumnja se, osumnjičeni nosili tokom izvršenja razbojništva. U kući Ž.C, pronađeno je i osam umjetničkih slika za koje se sumnja da potiču iz krivičnog djela teška krađa, počinjenog na štetu S.P.

U jednom napuštenom bunkeru, u blizini stana Ž.C, pronađena je dukserica koja odgovara opisu i snimku sa video nadzora sa lica mjesta razbojništva na kojem se vidi da jedan od počinilaca nosi duksericu sa istim natpisom.

Sumnja se da su Ž.C. i S.P. provalili u kuću S.P. na Luštici, odakle su, nakon premetačine, otuđili umjetničke slike i DVD uređaj, kao i vozilo „Renault Twingo“

Sumnja se da su Ž.C. i S.P. provalili u kuću S.P. na Luštici, odakle su, nakon premetačine, otuđili umjetničke slike i DVD uređaj, kao i vozilo „Renault Twingo“ koji se nalazio u garaži. Materijalna šteta pričinjena izvršenjem ova dva krivična djela iznosi oko 6.000 eura.

Osumnjičeni Ž.C. i S.P. su, juče popodne, uz krivičnu prijavu, predati zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici.

Bonus video: