Podgoričaninu otrovana dva mađarska ovčara

"Dvorište mi je ograđeno kamenom ogradom, visine do dva metra, a iza nje je i žičana ograda, što znači da je ta osoba morala da prebaci paketić preko nje", kazao je vlasnik
131 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.10.2011. 12:18h

Podgoričaninu Dejanu Radomanu iz Ulice Baja Pivljanina 17, u blizini Osnovne škole „Sutjeska”, je u noći između subote i nedjelje nepoznata osoba otrovala dva psa, mužjaka i ženku rase mađarski ovčar. Mužjak je, kako je kazao, uginuo jutros, a ženka se i dalje bori za život.

Radoman je ispričao da je u toku noći čuo cviljenje pasa, što mu je bilo čudno, pa je izašao da provjeri o čemu je riječ.

"Zaprepastio sam se kad sam vidio da su psi, koji su prvaci Crne Gore, otrovani. Dvorište mi je ograđeno kamenom ogradom, visine do dva metra, a iza nje je i žičana ograda, što znači da je ta osoba morala da prebaci paketić preko nje", kazao je on.

Radoman je o slučaju obavijestio policiju, te su policajci obavili uviđaj i predložili mu da podnese prijavu protiv nepoznate osobe.

Zvao je i Komunalnu policiju da odnesu psa, kao i veterinara iz „Montveta”, koji je konstatovao trovanje.

Zabrinjava odnos građana prema životinjama

Radoman je kazao da zabrinjava odnos građana prema životinjama i da se redovno dešava da se ljubimci maltretiraju.

On je kazao da često dešava da i djeca koja prolaze ulicom do škole “Sutjeska” maltretiraju njegove pse i gađaju ih, a nedavno mu je uguinulo štene jer ga je dječak pogodio kamenom i povrijedio mu kičmu.

Niko nema pravo da ubije psa

Komentarišući slučaj trovanja pasa, predsjednik Društva za zaštitu životinja „Britomartis” Goran Vukmanović kazao je da niko nema pravo da ubija životinje, bez obzira na to da li ih voli ili ne.

"Ubijanje životinja trovanjem je Zakonom kažnjivo i svako ko na taj način krši zakon mora da odgovara. Problem sa vlasničkim i psima lutalicama se može riješiti na civilizovan način, a ne trovanjem", kazao je Vukmanović.

On smatra da je s obzirom na masovnost, trovanje postalo problem broj jedan, jer pored pasa, upotreba otrovnih supstanci truje sav živi svijet i nepovratno zagađuje zemljište.

Bonus video: