Ukrajinski bokseri najuspješniji u Bakuu

Crnu Goru su u Bakuu predstavljala dvojica boksera, Boško Drašković i Marko Radonjić. Drašković je eliminisan u drugom, a Radonjić u prvom kolu.
176 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.10.2011. 15:05h

Bokserska reprezentacija Ukrajine sa četiri zlatne medalje najuspješniji je učesnik Svjetskog prvenstva u Bakuu.

Ukrajinski bokseri imali su još jednog finalistu, koji je morao da se zadovolji srebrnim odličjem.

Kubanski bokseri šampionat u Bakuu završili su sa dvije zlatne medalje, dok su po jednu osvojili predstavnici Kine, Rusije, Brazila i Azerbejdžana.

U kategoriji do 49 kilograma, kao i prije četiri godine u Čikagu, zlatnu medalju osvojio je Kinez Šiming Zu, koji je u finalu odlukom sudija na poene savladao Koreanca Jong Hon Šina 20:11.

U finalu kategorije do 52 kilograma Rus Miša Alojan pobijedio je evropskog prvaka, Velšanina Endrjua Selbija 13:12.

Kubanac Lazaro Alvarez Estrada do zlatnog odličja u kategoriji do 56 kilograma došao je pobjedom protiv Engleza Luka Kembela 14:10, dok je Ukrajinac Vasil Lomačenko na putu do titule prvaka svijeta do 60 kilograma eliminisao Kubanca Jasnila Lopeza 17:12.

Novi prvak svijeta u kategoriji do 64 kilograma je Brazilac Everton Lopez, a u finalu pobijedio je Ukrajinca Denisa Berinčika 26:23.

Zlatnu medalju do 69 kilograma osvojio je Ukrajinac Taras Šelestjuk pobjedom u finalu protiv Šetika Sapijeva iz Kazahstana 16:10, dok je njegov sunarodnik Jevgen Kitrov do 75 kilograma eliminisao Japanca Riotu Muratija 24:22.

Kubanac Hulio De La Kruz Perasa u finalniom meču kategorije do 81 kilogram pobijedio je Adilbeka Niazimbetova iz Kazahstana 17:13, dok je Ukrajinac Oleksandar Usik u kategoriji do 91 kilogram bio bolji od evropskog prvaka, Azerbejdžanca Tejmura Mamadova 25:15.

Azerbejdžanac Magomedrasul Majidov do zlatnog odličja u kategoriji preko 91 kilogram došao je pobjedom protiv Entonija Džošuu iz Engleske 22:21.

Crnu Goru su u Bakuu predstavljala dvojica boksera, Boško Drašković i Marko Radonjić.

Drašković je eliminisan u drugom, a Radonjić u prvom kolu.

Na Svjetskom prvenstvu u Azerbejdžanu nastupio je 681 bokser iz 156 država.

Bonus video: