Sanja Tanjević prekinula štrajk glađu

Tvrdi da su predstavnici Katastra nezakonito nekoliko puta vršili promjenu upisa vlasništva nad porodičnim stanom
0 komentar(a)
STRAJK SANJA_2, Foto: Vlado Otašević
STRAJK SANJA_2, Foto: Vlado Otašević
Ažurirano: 07.10.2011. 17:27h

Sanja Tanjević (65) bivša supruga Milutina Tanjevića, nekadašnjeg predsjednika Skupštine Crne Gore i ministra MUP-a, dok je štrajkovala glađu pred novom zgradom Vlade, u toku dana dobila je odgovor iz kabineta premijera Igora Lukšića.

“U odgovoru je navedeno da je kabinet predsjednika Vlade razmotrio moj zahtjev i proslijedio ga Ministrastvu finansija. A u odgovoru iz kabineta premijera je naveden i odgovor predstavnika Ministarstva finansija. Piše da je u ponovnom postupku Ministarstvo finansija naložilo Katastru da donese novo na zakonu zasnovano rješenje. To znači da bi stan trebao da se vrati na moje ime”, tvrdi Tanjević. Ona dodaje da za vikend neće štrajkovati glađu pred novom zgradom Vlade.

“Danas i sjutra neću štrajkovati jer sam dobila odgovor iz kabineta premijera. Međutim, ako se stan ne vrati na moje ime nastaviću štrajk nakon vikenda. Do sad sam pred zgradom Vlade bila bez hrane od devet do 17 časova, ali ako se ne riješi moj problem, nastaviću da štrajkujem glađu 24 časa dnevno pred novom zgradom Vlade”, istakla je Tanjević.

Prije tri dana Tanjević je počela sa štrajkom glađu pred novom zgradom Vlade jer tvrdi da su predstavnici Katastra nezakonito nekoliko puta vršili promjenu upisa vlasništva nad porodičnim stanom od 133 kvadrata u kojem živi sa najmlađom kćerkom.

Ona navodi da se u Katastru stan zvanično vodi čas na nju, a čas na njenog bivšeg supruga, iako sudski nije riješena podjela bračne tekovine, 12 godina nakon razvoda. Tanjević je poslala pismo predsjedniku Filipu Vujanoviću, premijeru Igoru Lukšiću, ministru Dušku Markoviću...

Bonus video: