Optuženi u akciji "Signal" tvrde da su časno radili

Prema navodima optužnice oni su počinili krivična djela tako što su službenici carinskih ispostava Rožaje, Dračenovac i Kula duže vrijeme, navodno, bili u sprezi sa službenicima Granične policije
301 pregleda 0 komentar(a)
SIGNAL_1, Foto: Beća Čoković
SIGNAL_1, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 06.10.2011. 09:39h

Pred Specijalnim odjeljenjem za organizovani kriminal bjelopoljskog Višeg suda, kojim predsjedava sudija Vukomir Bošković, juče je nastavljen glavni pretres optuženima za korupciju i krijumčarenje na graničnim prelazima ka Srbiji i Kosovu, koji su uhapšeni u policijskoj akciji “Signal”.

Podugačak spisak optuženih bio je juče u sudnici u Bijelom Polju, a svi su kategorično negirali izvršenje krivičnih djela za koja se terete. Optuženi su pred sudijom Boškovićem tvrdili da su sve radili po propisima i u skladu sa Uredbom o prometu robe i putnika na granici između Crne Gore i Srbije.

U akciji “Signal” optužena je 21 osoba od čega je 11 službenika Uprave carina Crne Gore, tri Uprave policije, dok je jedan optuženi službenik Fitosanitarne uprave, koji se u postupku brane sa slobode.

Na optuženičkoj klupi su Šećo E. Kalač (36), Senad R. Hadžić (33), Suad R. Kurpejović (31), Jelena G. Radović (32), Mersudin R. Kuč (31), Dema F. Ramović (48), Daut V. Kalač (36), Mersudin A. Košuta (35), Goran Č. Radičević (40), Marko R. Raičević(30), Radoš D. Joksimović (39), Marija S. Šćekić (28), Sabahudin A. Pepić (33), Avdulah N. Škrijelj (53), Meta I. Kalač (48), Izet Š. Muratović (48), Fetah A. Šahić (39), Rejhan A. Škrijelj (27), Anes I. Muratović(26), Igor Ž. Dobričanin (32) i Mehmed Z. Adrović (42).

U akciji “Signal” optužena je 21 osoba od čega je 11 službenika Uprave carina Crne Gore

Prema navodima optužnice oni su počinili krivična djela tako što su službenici carinskih ispostava Rožaje, Dračenovac i Kula duže vrijeme, navodno, bili u sprezi sa službenicima Granične policije.

Kako piše u optužnici, oni su, navodno, omogućavali većem broju osoba i vozila da bez kontrole, nadzora i naplate dažbina pređu preko graničnih prelaza Dračenovac i Kula. “Žmurenjem”, kako smatra tužilac, oni su omogućili da se u oba pravca krijumčari, uglavnom stoka ali i druga akcizna roba.

Suđenje se nastavlja u ponedjeljak izvođenjem materijalnih dokaza.

Bonus video: