Završena selekcija za TV festival u Baru

TV festival Bar 2011. trajaće od 26. do 30. oktobra, a direkcija festivala za sve goste festivala priprema bogat prateći program
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.10.2011. 15:37h

Selektor ovogodišnjeg, XVI Međunarodnog TV festivala u Baru odabrao je programe koji će se takmičiti za Zlatne masline u pet festivalskih kategorija, kao i za najveće priznanje festivala - Grand Prix.

Na ovogodišnji TV festival u Baru prijavljeno je 235 programa iz 167 produkcijskih kuća iz čak 61 zemlje. Prvi put je na festival sa svojim programima apliciralo 14 novih zemalja: Argentina, Brazil, Estonija, Irak, Island, Katar, Kolumbija, Kuba, Lesoto, Liban, Panama, Tajvan, Ujedinjeni Arapski Emirati i Venecuela.

Selektor festivala, filmski kritičar Aleksandar Bečanović, odabrao je 74 programa iz 74 producentske kuće, iz 43 zemlje. Tako će se ove godine u takmičarskom dijelu festivala naći, po kategorijama: 12 programa kratkih TV formi, 12 igranih, osam iz oblasti ekologije i turizma, sedam dječijih programa i 35 dokumentarnih filmova.

Međunarodni žiri ovogodišnjeg festivala počeće sa radom 22. oktobra i odabrati najbolje filmove iz svake takmičarske kategorije. TV festival Bar 2011. trajaće od 26. do 30. oktobra, a direkcija festivala za sve goste festivala priprema bogat prateći program.

Festival se organizuje pod pokroviteljstvom Opštine Bar i Ministarstva kulutre Crne Gore kao manifestacija od izuzetnog značaja za kulturu Crne Gore.

Bonus video: