Nebojša Savić: Cvetkov me iznervirao, pa sam ga raskomadao

"Razmišljao sam šta dalje da radim. Kako da uklonim tijelo. U lavoru sam sakupio krv i prosuo u lavabo, dok sam sa zida strugao tragove krvi"
139 pregleda 0 komentar(a)
hapšenje Budva, Nebojša Savić, Gajo Savić, Rastislav Cvetkov, Foto: Savo Prelević
hapšenje Budva, Nebojša Savić, Gajo Savić, Rastislav Cvetkov, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.10.2011. 09:47h

Počelo je suđenje Nebojši i Gaju Saviću optuženima za ubistvo Bugarina Rastislava Cvetkova.

Do pauze suđenja koje je prekinuto u 11 časova zbog štrajka u Višem sudu u Podgorici, odbranu je dao Nebojša Savić koji je detaljno ispričao i priznao da je bajonetom ubio Rastislava, i da ga je potom iskidao na komade.

On je pred Vijećem sudije Branke Bošković detaljno ispričao kako se zločin dogodio.

Nebojša Savić je kazao da se iznervirao jer je Rastislav zaključao stan koji je on plaćao, i da je on hranio i izdržavao bugarskog državljanina.

Zbog toga je ušao u stan kroz otvoreni prozor od toaleta, a potom kada ga je Rastislav vidio, vrijeđao ga i prijetio mu jer je došao opet u Budvu.

To ga je iznerviralo pa je sa stola uzeo bajonet i dok je Rastislav ležao, "nekako bočno i leđima na krevetu", ubo ga u leđa.

Priznao je da je 15-20 još po čitavom tijelu.

"Razmišljao sam šta dalje da radim. Kako da uklonim tijelo. U lavoru sam sakupio krv i prosuo u lavabo, dok sam sa zida strugao tragove krvi. Potom sam iskomadao tijelo, i to prvo šake" rekao je Nebojša Savić.

Nebojša kaže da njegov brat Gajo nije učestvovao u ubistvu, već da mu je pomogao da odnose dijelove tijela iz stana.

"Kupio mi je benzin i sonu kiselinu. Ja sam glavu i šake stavio lavor i posuo kiselinom, ali ništa nije djelovalo" rekao je Nebojša Savić u odbrani.

Nakon pauze, odbranu će dati i njegov brat Gajo Savić.

Bonus video: