Sud potvrdio optužnicu za obljubu nad djetetom

Nikolić i Hadžajlić se sumnjiče da su iskoristili težak porodični i materijalni položaj 13-godišnje djevočice i natjerali je da Šljukiću više puta pruži seksualne usluge
223 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.10.2011. 16:18h

Podgorički Osnovni sud potvrdio je optužnicu protiv doktora Momčila Šljukića (60), doktora i školskog profesora Dragana Nikolića (60) i obućara Šefkije Hadžajlića (60) i dodijelio predmet sudiji Zoranu Šćepanoviću, saopštio je “Vijestima” portparol tog suda Ibrahim Smailović.

Prema riječima Smailovića, Šljukić je optužen za krivično djelo obljuba nad djetetom u produženom trajanju, a Nikolić i Hažajlić za teži oblik krivičnog djela posredovanje u vršenju prostitucije u produženom trajanju. On je dodao da će se u sljedećih nekoliko dana znati termin prvog suđenja optuženima.

Nikolić, Hadžajlić i Šljukić uhapšeni su 23. juna u policijskoj akciji "Veza". Nikolić i Hadžajlić se sumnjiče da su iskoristili težak porodični i materijalni položaj trinaestogodišnje djevočice i natjerali je da Šljukiću više puta pruži seksualne usluge. Njih trojica su od tada u pritvoru u Spužu.

Šljukić tvrdio da do seksualnog odnosa nije došlo, Nikolić u potpunosti negirao bilo kakvu vezu s maloljetnicom, Hadžajlić brani ćutanjem

Iz policije su ranije saopštili da kriminalistička obrada i policijska istraga upućuju na zaključak da su njih trojica krivična djela ponovili više puta tokom ove godine.

Šljukić je navodno uhapšen u momentu dok je sjedio u automobilu i razgovarao sa trinaestogodišnjakinjom i pred policijom i tužiocem je tvrdio da do seksualnog odnosa nije došlo.

Nikolić je u potpunosti negirao da ima bilo kakve veze sa podvođenjem maloljetnice, a Hadžajlić je tada, prema riječima svog branioca po službenoj dužnosti Dragoljuba Petrovića, negirao da je imao seksualne odnose sa djevojčicom i branio se ćutanjem.

Za krivična djela, koja im se stavljaju na teret, zaprijećena je kazna od jedne do deset godina zatvora.

Galerija

Bonus video: