Hodajuće legende - Razija Mujanović i Ivica Osim

Sport u Bosni kao najveća radost za narod
138 pregleda 0 komentar(a)
Goran Milić, Foto: TV Vijesti
Goran Milić, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 24.04.2018. 12:43h

Na svim ovim prostorima muče nas ista pitanja, isto breme nosili smo u istoriji, a danas pokušavamo da nađemo način da živimo s tim i da naučimo nešto iz grešaka u prošlosti.

Goran Milić bio je u Hrvatskoj i tamo potražio odgovore na pitanja iz različitih oblasti, a danas je Bosni i njegovi sagovornici biće predstavnici islamske, pravoslavne i katoličke vjeroispovjesti. Reći će nam šta je nekad značilo biti vjernik i da li je bilo slobodno ispoljavati svoju vjeru, a kako je danas, šta se promijenilo i koliko.

Ipak, nećemo se zadržati samo na ovoj temi.

Nema veće sreće za bosanski narod nego kad pobjeđuje jugoslovenska reprezentacija, pogotovo kada u tome uspiju rukometaši, fudbaleri, košarkaši i košarkašice iz Bosne i Hercegovine. Upravo zbog toga u ovoj epizodi gost će biti Razija Mujanović, poznata košarkašica i legenda jednog vremena koju pamte svi sa ovih prostora.

O fudbalu će nam pričati Ivica Osim, čovjek koji je igrao za neke evropske klubove, za jugoslovensku reprezentaciju a kasnije je i odveo na Svjetsko prvenstvo u Italiju.

Ne propustite novu epizodu serijala Tada i sada koja će obuhvatiti neke od najzanimljivijih društvenih tema sa ovih prostora, danas u 16.55h na programu Tv Vijesti.

Bonus video: