Aleksandar Tičić od četvrtka novi direktor Uprave za sport i mlade

"Cilj mi je da povećamo bazu, da promovišemo sportiste, da poboljšamo infrastrukturu - da napravimo dva olimpijska centra i kuću sportista ili olimpijsku kuću", kaže Tičić za "Vijesti"
154 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.10.2011. 08:28h

Prije sedam i po mjeseci “Vijesti” su najavile smjenu na čelu Uprave za sport i mlade u crnogorskoj vladi - da će umjesto Dragana Drobnjaka na mjesto direktora doći Aleksandar Tičić. I upravo to desiće se u četvrtak - na sjednici vlade, predsjednik VK Budva i potpredsjednik Vaterpolo saveza Crne Gore biće postavljen na čelo jedne od najvećih institucija crnogorskog sporta. Tičić će, baš kao što su “Vijesti” tada najavile, biti prelazno rješenje i obavljaće tu dužnost do završetka Olimpijskih igara.

"Predstoji nam izuzetno važna godina za crnogorski sport, godina u kojoj će nam glavni cilj biti da što više naših takmičara izbori vizu za Olimpijske igre i da se što bolje pripreme za London", kaže Tičić za “Vijesti”.

No, Olimpijske igre samo su krajnji cilj obimnog plana koji je Tičić zacrtao u predolimpijskoj godini.

"Posla ima dosta, cilj mi je da povećamo bazu, da promovišemo sportiste, da poboljšamo infrastrukturu - da napravimo dva olimpijska centra i kuću sportista ili olimpijsku kuću. Cilj mi je i da poboljšamo saradanju sa medijima, a ako možemo i da obezbijedimo trajno finansiranje za prioritetne sportove. Takođe, želimo da pomognemo Crnogorskom olimpijskom komitetu", ističe Tičić.

On će u narednom periodu istovremeno obavljati i sadašnju dužnost - funkciju sekretara savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte, odnosno savjetnika predsjednika vlade za privatizaciju i kapitalne projekte.

Bonus video: