Policije Crne Gore i Srbije inteziviraju saradnju u borbi protiv kriminala

Damjanović i Hrkalović su ocijenili su da je dosadašnja saradnja između policija Crne Gore i Srbije bila profesionalna i kvalitetna, sa konkretnim rezultatima u borbi protiv krivičnih djela organizovanog karaktera i sa elementima inostranosti
320 pregleda 1 komentar(a)
Dijana Hrkalović, Vesko Damjanović, Foto: Mup.gov.me
Dijana Hrkalović, Vesko Damjanović, Foto: Mup.gov.me
Ažurirano: 24.04.2018. 11:54h

Saradnja policija Crne Gore i Srbije profesionalna je i kvalitetna, i biće dodatno intenzivirana aktivnostima u borbi protiv organizovanog kriminala, ocijenjeno je tokom posjete delegacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije crnogorskim kolegama.

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Vesko Damjanović sastao se danas u Podgorici sa državnom sekretarkom MUP-a Srbije Dijanom Hrkalović.

Damjanović je, kako je saopšteno iz Uprave policije, kazao da je uvjeren da će dobra komunikacija i razmjena relevatnih informacija među policijama dvije države biti nastavljena i intezivirana.

Damjanović i Hrkalović su ocijenili su da je dosadašnja saradnja između policija Crne Gore i Srbije bila profesionalna i kvalitetna, sa konkretnim rezultatima u borbi protiv krivičnih djela organizovanog karaktera i sa elementima inostranosti.

Oni su, kako se navodi, ocijenjenili da su postignuti dobri rezultati, zahvaljujući efikasnoj međunarodnoj policijskoj saradnji koja je dovela do rasvjetljanja najtežih krivičnih djela počinjenih na teritoriji obje države.

"Policije dvije države sarađivale su i u akcijama usmjerenim na otkrivanje i suzbijanje krivičnih djela prekograničnog kriminala, među kojima su i aktivnosti na presijecanju krijumčarskih lanaca opojnih droga i krijumčarenja ljudi“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su rekli da je na sastanku dogovoreno da će se saradnja policija Crne Gore i Srbije biti intenzivirana konkretnim i planiranim aktivnostima u borbi protiv organizovanog kriminala, na operativnom nivou službi kriminalističkih policija.

"Dogovoreno je da naredni sastanak delegacija policija dvije države bude upriličen u narednom periodu, kako bi se pratila dinamika realizacije zajedničkih aktivnosti usmjerenih na otkrivanje, suzbijanje i sprječavanje najtežih krivičnih djela“, navode iz policije.

Sastanku su, kako je saopšteno, prisustvovali i načelnik SBPOK-a MUP-a Republike Srbije Dejan Kovačević i pomoćnik direktora Uprave policije MUP-a Crne Gore Enis Baković.

Bonus video: