Indijac na putu Draškoviću

"Veoma je bitno da povedem na startu i primoram Indijca da juri rezulta", kazao je Drašković.
0 komentar(a)
Boško Drašković, Foto: Boris Pejović
Boško Drašković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.10.2011. 19:59h

Nilšićanin Boško Drašković sjutra u 11 sati po našem, a 14 časova po lokalnom vremenu, boksovaće u Bakuu za prolaz u treće kolo na Svjetskom prvenstvu. Rival kapitenu crnogorske reprezentacije, 24 - godišnjem Draškoviću je godinu mlađi Indijac Dineš Kumar.

U prvom duelu u poluteškoj kategoriji Drašković je lako izašao na kraj sa bokserom iz Gane, Maksvelom Amponsahom (17:7), a i Indijac, koji je 12. nosilac u ovoj kategoriji je imao lakši trening protiv Nepalca Dipaka Maharjana (20:8).

"Veoma je bitno da povedem na startu i primoram Indijca da juri rezultat. Juriti prednost protiv njega je jako teško, pošto je visok i ima kontra gard. Ima i nekoliko medalja sa velikih takmičenja i znam da me očekuje žestoka borba", kazao je Drašković.

U slučaju pobjede, Drašković bi u trećem kolu boksovao u utorak. Pobjeda u trećem kolu značila bi i plasman na Olimpijske igre u Londonu.

Priliku da se preko Svjetskog prvenstva dokopa vize ispustio je drugi naš predstavnik u Bakuu, teškaš Marko Radonjić koji je poražen u prvom kolu.

Bonus video: