Za taman ten i nakon ljeta

Nakon nekoliko sati konstatujmo što smo postigli, tako nemamo mogućnost da izvršimo korigovanje. Metoda „airbrush” ne dozvoljava te neugodnosti, jer se materija aplicira specijalnim raspršivačem.
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.10.2011. 11:18h

Bronzanu boju bez UV zračenja možete da dobijete na nekoliko načina: kremama, mlijekom za samopotamnjivanje i metodom „airbrush”.

Mnogi proizvodi za samotamnjenje sadrže DHA, ali je vrlo bitan i način apliciranja zbog mogućnosti da se "oboje" i neželjena mjesta - dlanovi, laktovi.

Aktivna materija u proizvodima koja se koristi je dihidroksiaceton (DHA) koja nanošenjem na kožu reaguje sa proteinima na površinskom sloju i koža dobija bronzanu boju.

Ako ste koristili metodu brzog tamnjenja proizvodom za samopotamnjivanje, prvih šest sati ne smijete biti u direktnom kontaktu sa vodom i nositi usku odjeću.

Treba dozvoliti proizvodu da pravilno počne djelovati da ne bi nastale fleke. Nedostaci krema za samopotamnjivanje su što se boja ne vidi odmah.

Nakon nekoliko sati konstatujmo što smo postigli, tako nemamo mogućnost da izvršimo korigovanje. Metoda „airbrush” ne dozvoljava te neugodnosti, jer se materija aplicira specijalnim raspršivačem. Apliciranje raspršivačem daje ravnomjernu preplanulost i omogućava da se stavi akcenat na željena mjesta.

Rezultati su odmah vidljivi. Boja se zadržava 7-10 dana.

Bonus video: