Žene više razmišljaju o dijeti i stasu nego o kvalitetu seksa u vezi

"Dijeta ne treba da bude opsesija i takav satv može samo da bude kontraproduktivan", kazala je nutricionista Linda O\'Birn
64 pregleda 0 komentar(a)
odnosi, Foto: Www.shutterstock.com
odnosi, Foto: Www.shutterstock.com
Ažurirano: 01.10.2011. 13:23h

Britanke se više posvećene razmišljanju o dijetama i održavanju linije nego tome da misle o kvalitetu seksa u vezi.

Deset odsto ispitanih žena je čak kazalo da bi osjećale veću krivicu ako bi odstupile od određenog režima ishrane, nego kada bi prevarile partnera.

Najčešći razlog za započinjanje dijeta za žene u Velikoj Britaniji je, piše Daily Mail, postizanje savršenog tijela, a jedna od sedam ispitanica kazala je da je njen motiv to što želi da izbjegne ismijavanja zbog svoje težine.

Četvrtina ispitanih žena priznaje da misle da je dijeta važnija od njihovog odnosa sa partnerom i navode da su se više trudile da izgube višak kilograma, nego oko svog odnosa sa partnerom.

Više od trećine ispitanih žena reklo je da o hrani i dijetama misli više nego o partnerima i njih 54 odsto priznaje da više misli o hrani nego o seksu.

Anketu o stavovima žena o dijetama i njihovom uticaju na njihovu vezu je sprovela kompanija Atkins, a ispitano je 1.290 žena širom Velike Britanije.

Glavni nutricionista u Atkinsu, Linda O'Birn, navodi da bi dijeta trebalo da postane dio svakodnevnog života svake osobe, a ne nešto o čemu ljudi stalno razmišljaju.

"Dijeta ne treba da bude opsesija i takav satv može samo da bude kontraproduktivan", kazala je ona.

Kompanija procjenjuje da je tri četvrtine ženske populacije u Britaniji bilo na dijeti makar jednom u životu.

Bonus video: