Vitomir Bajić pripremao tim za kidnapovanje sina Ivice Dačića

Vitomir Bajić je u kriminalnom podzemlju važio za plaćenika koji je za svoje usluge naplaćivao ogromne svote novca
401 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.09.2011. 18:18h

Vitomir Bajić, pripadnik narko-klana Darka Šarića, koji se 21. septembra ubio u zatvoru u gradu Komo na sjeveru Italije, prošle godine je sa grupom kriminalaca iz BiH i Hrvatske organizovao tim za praćenje ministra policije Ivice Dačića.

Ova grupa je tada planirala i otmicu Dačićevog sina, saznaje „Blic”.

Namjere ove kriminalne grupe otkrivene su u junu prošlog ljeta, nakon što je u Hrvatskoj zbog šverca kokaina iz Južne Amerike uhapšen jedan blizak Bajićev saradnik.

Upravo ta Bajićeva „hrvatska veza” je, prema sumnjama policije, trebalo da organizuje praćenje kretanja ministra Dačića i otmicu njegovog sina.

"U poslu s Bajićem i njegovim hrvatskim saradnikom bila je i jedna osoba iz Priboja. Njih trojica su napravili cio plan, koji je, međutim, propao nakon što je u Splitu uhapšen Bajićev hrvatski saradnik", kaže za „Blic” izvor iz MUP Srbije.

Milionsko bogatstvo

Vitomir Bajić je u kriminalnom podzemlju važio za plaćenika koji je za svoje usluge u švercu droge, otmicama i ubistvima Darku Šariću, i Luku Bojoviću naplaćivao ogromne svote novca.

"Bajić jeste za Šarića kupovao zemlju, hotele i stanove na Zlatiboru, ali je ulagao i u svoje poslove. Na Zlatiboru je imao restorane, mjenjačnice, stanove, a njegovo bogatstvo se procjenjuje na milione eura", tvrdi izvor “Blica”.

Vitomir Bajić je u kriminalnom podzemlju važio za plaćenika koji je za svoje usluge u švercu droge, otmicama i ubistvima Darku Šariću, i Luku Bojoviću naplaćivao ogromne svote novca.

Međutim, njegovo hapšenje nije bilo moguće jer se uglavnom nalazio u Crnoj Gori.

U akciji „Loptice”, koju su izvele srpska i italijanska policija, Vitomir Bajić je zatim u novembru uhapšen u Crnoj Gori, zajedno sa Srpskom Klisurom i bratom Darka Šarića, Duškom. Na teret im je stavljen šverc 225 kilograma kokaina, koji su u

Hapšenje Vitomira Bajića u Crnoj Gori junu 2009. godine zaplenjeni u italijanskom gradu Livorno.

Bajić je u martu ove godine izručen Italiji, koja je protiv njega pokrenula postupak, i smješten je u zatvor u gradu Komu, gdje se objesio.

Galerija

Bonus video: