Budva: Stanare u Golubovini ispred zgrade dočekali leševi mačaka i pasa

Smrt ljubimaca bila je užasna. Mom psu nije bilo pomoći jer nijesmo stigli ni do veterinara a on je uginuo u užasnim mukama, jer otrov bio jak
0 komentar(a)
Golubovina, pomor pasa i mačaka, Foto: Vuk Lajović
Golubovina, pomor pasa i mačaka, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 29.09.2011. 13:23h

Stanari zgrade u Ulici Prve proleterske u budvanskom naselju Golubovina, bili su svjedoci masovnog trovanja životinja, kada su u popodnevnim satima u srijedu, u dvorištu zatekli desetak uginulih pasa i mačaka, a među uginulim životinjama bilo je i kućnih ljubimaca.

Po svemu sudeći, za nedužne životinje bila je kobna salama “natopljena” mišomorom, koju je neko bacio u dvorište.

“Među stradalim kućnim ljubimcima je bio i naš pas Kiki, te pas našeg komšije i još nekoliko mačaka iz komšiluka. Sve se desilo juče oko 16 časova, ispred same zgrade. Neko je bacio salamu punu otrova, a pretpostavljamo da se radi o mišomoru ili nekom sličnom otrovu koji je dostupan u poljoprivrednim apotekama. Nevjerovatno je da je to neko uradio usred bijela dana, ispred stambenog objekta gdje se, inače, svakodnevno igra oko dvadesetoro djece od četiri do 13 godina. Obavijestili smo i policiju i Komunalnu policiju i zamolili da uklone preostale uginule životinje i operu ulicu”, ispričao je za “Vijesti” vlasnik uginulog psa Nikolaj Knežević.

Najgore u svemu, dodao je on, je trauma koju su doživjela djeca čiji su psi uginuli.

“Smrt ljubimaca bila je užasna. Mom psu nije bilo pomoći jer nijesmo stigli ni do veterinara a on je uginuo u užasnim mukama, jer otrov bio jak. Nažalost, još gora situcija je što u Budvi nema dežurnog veterinara, što je opet nevjerovatno, s obzirom na broj kućnih ljubimaca u gradu”, kazao je Knežević.

Situacija je, kazao je on, krajnje upozoravajuća, “jer, po svemu sudeći, posljedice su mogle biti mnogo gore”.

“Možda se nekome ko živi u ovoj državi, u kojoj je i ljudski život jeftin, čini da smrt nekoliko pasa ili mačaka i nije tako strašna stvar. Ali, volio bih da osoba koja je počinila ovo trovanje, za koju ne mogu da kažem da ima bilo šta ljudsko, razmisli samo na tren o posljedicama koje su mogle da se dese djeci koja su se igrala sa ljubimcima”, kazao je Knežević.

Stanovici naselja bili su više nego ogorčeni cijelom situcijom, imajući u vidu da je problem pasa lutalica i mačaka umnogome smanjen otvaranjem azila za napuštene životinje na Paštrovskoj gori.

Stanari pretpostavljaju da je riječ o mišomoru ili nekom sličnom otrovu koji je dostupan u poljoprivrednim apotekama.

Bonus video: