Napadnut greškom: Ivanu Stanojeviću poremećen vid, zadobio i frakturu lobanje

Ivan je, dok je krvario, zamolio momke koji su ga napali da ga povedu do bolnice i kazao da su sigurno pogriješili
233 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Stanojević, Foto: Svetlana Mandić
Ivan Stanojević, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 29.09.2011. 07:15h

Ivan Stanojević, dvadesetpetogodišnji mladić iz Nikšića, greškom je u nedjelju veče oko 23.10 časova na šetalištu, na uglu ulica Serdara Šćepana i Alekse Backovića napadnut s leđa bejzbol palicom pri čemu je zadobio frakturu jagodične kosti, povredu duplje desnog oka i poremećaj vida. Njegova „greška“ je bila što se u pogrešnom trenutku našao na pogrešnom mjestu.

Kako stoji u saopštenju policije, Milošu Baletiću (24), koji je bio u društvu sa djevojkom, prišao je njegov vršnjak Željko Delibašić, i uz prijetnju i sa nožem u ruci tražio da mu Baletić preda automobil „audi“. Delibašić je bio u društvu sa D. T. (21) i S.Č. (17). Baletić je nakon svađe otišao kući, uzeo bejzbol palicu i vratio se sa dvojicom drugova. U tom trenutku naišao je Stanojević za koga je Baletić mislio da je u društvu sa Delibašićem i udario ga s leđa.

Bio sam tri dana zabrinut za Ivanov život. I dalje sam zabrinut za njegov vid i vidjećemo kakve će sve operacije nakon oparavka morati da uradi. Moj brat nije ni mrava zgazio

„Bio sam tri dana zabrinut za Ivanov život. I dalje sam zabrinut za njegov vid i vidjećemo kakve će sve operacije nakon oparavka morati da uradi. Moj brat nije ni mrava zgazio, nikada nije imao problem sa zakonom niti bilo kakve ulične nepodmirene račune. Napadnut je mučki, s leđa dok je kucao poruku nedaleko od svoje zgrade. Ivan je vidio momka sa bejzbol palicom ali nije obratio pažnju na njega jer zna da nikome ništa nikada nije uradio. Nije ni slutio da je palica bila njemu namijenjena. U trenutku udarca ostao je na nogama. Bio je svjestan situacije. Jako je krvario i obratio se tim momcima da ga povezu do bolnice. Kazao im je da nije dobro, da su sigurno pogriješili i da on nije mladić kome su batine namijenjene. Oni su odgovorili vađenjem pištolja i psovanjem“, priča vidno potresen Igor Blagojević, Ivanov polubrat.

Za vrijeme razgovora Ivan je ležao u drugoj sobi i nije bio sposoban da daje bilo kakvu izjavu.

Iz bolnice su policiju obavijestili u 23.30 časova da su primili mladića sa teškim tjelesnim povredama a dva sata nakon toga nikšićki policajci su lišili slobode Baletića koga su sljedećeg jutra u osam časova priveli tužiocu Draganu Karadžiću.

„Ivana je u automobil primio slučajni prolaznik koji ga je odvezao do bolnice i mi smo mu jako zahvalni zbog toga. U nikšićkoj bolnici su uradili sve što je u njihovoj nadležnosti i pošto je slučaj bio komplikovaniji poslali su ga za Podgoricu. Sada je kući, trenutno mu je stanje stabilno i vidjećemo šta će biti kasnije“, kazao je Igor.

Dušanka Jovović, Ivanova i Igorova majka, kazala je da je bila u policiji i da su joj i tamo rekli da je njen sin stradao „prav zdrav“, da je u toku ispitivanje i da će je o detaljima obavijestiti kasnije. Kaže da je još niko nije zvao iz policije i da ne može da shvati da živi u državi gdje momci ni krivi ni dužni „greškom“ dobijaju batine.

Bonus video: