Šef obezbjeđenja ZIKS-a odložio buzdovan

Da Ivančević svojom drvenom napravom više ne demonstrira silu nad zatvorenicima kazao je sagovornik "Vijesti" koji u tom dijelu zatvora izdržava kaznu od četri mjeseca
115 pregleda 0 komentar(a)
ZIKS, Foto: Savo Prelević
ZIKS, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.09.2011. 07:36h

Nakon pisanja "Vijesti" o improvizovanom buzdovanu rukovodioca službe obezbjeđenja u zatvoru za kratke kazne Milivoja Ivančevića, kojim je on osuđenike udarao između nogu i uslovima u kojima u ZIKS-u borave osuđenici na izdržavanje zatvorske kazne,stanje u toj ustanovi je normalizovano, a direktor ZIKS-a Milan Radović navodno je Ivančevića ostavio bez drvenog buzdovana.

Podatak da je Radović od Ivančevića oduzeo improvizovani drveni buzdovan nijesmo uspjeli provjeriti u upravi, jer direktor ZIKS-a nije odgovorio na poziv novinara "Vijesti".

Da Ivančević svojom drvenom napravom više ne demonstrira silu nad zatvorenicima kazao je sagovornik "Vijesti" koji u tom dijelu zatvora izdržava kaznu od četri mjeseca i koji se uprkos tome što mu je do kraja kazne ostalo više od tri mjeseca odlučio da o svemu progovori - Radomir - Brajan Brajušković.

"Danas je ovdje sve u redu, još od juče Ivančević ne nosi sa sobom drveni buzdovan kojim je udarao zatvorenike, a to je ipak jedan demokratski iskorak.

Niko od drugih komandira ne slijedi njegov doskorašnji primjer u ponašanju, makar ne za sad" , kazao je juče Brajušković.

On je, kao što su "Vijesti" objavile u sukob sa Ivančevićem došao zbog brkova koje je pod prijetnjom samicom morao brijati.

Brajušković je tada naglasio da su uslovi za život u dijelu ZIKS-a u kom borave osuđenici koji izdržavaju kratke kazne gori nego nekad na Golom otoku ili u koncentracionim logorima i da Ivančević nad osuđenicima pokazuje snagu, samovolju i moć.

Brajušković je kazao da nije želio sačekati kraj kazne i o stanju u ZIKS-u pričati kad bude na slobodi već je javnost upoznao sa svim "spreman da podnese revanšistički odnos rukovodioca službe obezbjeđenja Ivančevića".

Ivančević, kao što su "Vijesti" već objavile prema izjavi Radovića uživa visoko povjerenje uprave ZIKS-a.