Velimirović: Dovodim Formulu 1 u Crnu Goru!

Velimirović je saopštio da je potpisan ugovor sa čelnikom kompanije Tilke Inžinjeringom, Hermanom Tilkeom, o izgradnji master plana za izgradnju staze za trke Formule 1 u Crnoj Gori.
1151 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Velimirović, Foto: Luka Zeković
Dragan Velimirović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.09.2011. 19:33h

Osnivač Crnogorskog saveza auto moto sportskih klubova (CGSAMSK) Dragan Velimirović saopštio je da je potpisan ugovor sa čelnikom kompanije Tilke Inžinjeringom, Hermanom Tilkeom, o izgradnji master plana za izgradnju staze za trke Formule 1 u Crnoj Gori.

Tilke je njemački arhitekta i konstruktor moto i staza Formule 1, koji je od 1984. godine na čelu kompanije Tilke Inžinjering.

On je dizajner staza za Veliku nagradu Malezije, Kine, Bahreina, Valensija, Abu Dabija i Turske.

Velimirović je kazao da je potpisivanje ugovora sa Tilke infinjeringom od velikog značaja za CGSAMSK, ali i državu Crnu Goru.

“Ugovor smo dobili i vratili ga potpisanog. Ovih dana očekujemo dolazak njihovih čelnika, zajedno ćemo obići tri destinacije u Crnoj Gori i odlučiti koja je od njih najoptimalnija za održavanje trke Formule 1, nakon čega se ide u realizaciju – pravljenje staze”, kazao je Velimirović.

Ima potvrdu za prijem u FIA

On je saopštio da CGSAMSK predstoji prijem u Svjetsku automobilsku federaciju (FIA) i da posjeduju sva neophodna dokumenta.

“Imamo potvrdu za prijem u FIA, time ćemo biti rasterećeni sporednih stvari i nastaviti da se bavimo važnijim za naš Savez i njegov razvoj. Bbudući da je CGSAMSK jedini registrovan u Crnoj Gori, u bliskoj budućnosti će svi drugi, amaterski, biti prinuđeni da budu u našoj nadležnosti, jer ih zakon na to obavezuje”, rekao je Velimirović.

On je ponovio da je CGSAMSK nacionalni Savez i jedini se može baviti nacionalnim i međunarodnim sportom u automobilizmu na teritoriji Crne Gore.

"Sve ostale organizacije su nelegalne i rade sa flasifikovanim dokumentima", rekao je Velimirović.

On je podsjetio da je CGSAMSK prvi u Crnoj Gori sproveo doping kontrolu na takmičenjima.

"To nije ni malo lak zadatak, s obzirom na veoma skupe metode rada, prilikom njihovih analiza", rekao je Velimirović.

Bonus video: