Drašković na oprezu

"Ne znam puno o rivalu, mislim da je imao dvije pobjede u tri meča Svjetske bokserske lige, i ima medalju sa tek završenog Prvenstva Afrike", kazao je Drašković.
101 pregleda 0 komentar(a)
Boško Drašković, Foto: Boris Pejović
Boško Drašković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.09.2011. 18:00h

Iako je bio miljenik sreće na žrijebu, da u konkurenciji 57 boraca zapadne u dio kostura sa najmanje zvučnim imenima, kod kapitena crnogorske bokserske selekcije Boška Draškovića nema euforije. Sjutra u poslijepodnevnom programu 24 - godišnji poluteškaš iz Nikšića će za prolazak u drugi krug Svjetskog prvenstva u Bakuu boksovati sa Maksvelom Amponsahom iz Gane.

"Ne znam puno o rivalu, mislim da je imao dvije pobjede u tri meča Svjetske bokserske lige, i ima medalju sa tek završenog Prvenstva Afrike. Radi se o stamenom momku koji je očigledno u formi. U stvari, ovdje su svi došli top spremni i nema lakih rivala. Dobro, možda je bolje što u mom dijelu kostura nije Rus, Kazahstanac..,ali ovdje nema loših boksera. Nosilac grupe u kojoj sam je Australijanac Demijen Huper, odličan bokser, ali treba doći do borbe sa njim. Ja sam skoncentrisan isključivo na prvog protivnika iz Gane", kazao je Drašković.

I prije četiri godine u Čikagu, tada 20-godišnji Drašković je u prvom krugu za rivala imao boksera iz Gane i ubjedljivo je slavio nad Ahmedom Šarakuom.

"Volio bih isti razvoj situacije u prvoj borbi, ali se ne zavaravam. Boks je napredovao i u Africi, a uostalom i oni su srećni što za rivala imaju boksera iz Crne Gore a ne recimo Rusije, ili sa Kube. Ono što znam je da ću dati sve od sebe, a onda ćemo vidjeti. Ja u amaterskom boksu sam imao tek jedan meč u posljednjoj godini i po, a način borbe i bodovanja razlikuje se u Svjetskoj ligi u kojoj sam nastupao u dresu Milana. Ono što je vidno ovdje je žestok tempo, pušta se prava borba a rezultat se izbacuje tek nakon okončanja rundi. Glasanje je elektronsko", zaključio je Drašković.

Osim Draškovića našu selekciju u Azerbejdžanu predstavljao je još 21-godišnji teškaš Marko Radonjić, koji se oprostio startnim porazom od Alžirca Čaiba Buludineta.

"Radonjić je izgubio u žestokoj borbi, u kojoj je imao problema zbog nepropisnih udaraca Alžirca. Nakon jedne javne opomene, sudija je izbjegavao da diskvalifikuje Buludineta zbog još tri nepropisna udarca u vrat, koji su pravili probleme našem bokseru. Ali eto, pravde nema. I sam put od 25 sati je loše uticao na sve nas, jer smo u Beogradu čekali devet sati a potom u Turskoj još pet. Utiče to prilično na raspoloženje , pogotovo ako se zna da bi za 60 eura više imali neuporedivo lakši put", kazao je reprezentativni trener Radovan Radusinović.

Bonus video: