Dedeić oslobođen po tužbi Barovića

Barovićeva tužba uslijedila je nakon što je Dedeić na ročištu 9. septembra prošle godine izjavio da je potpredsjednik Nove više puta saopštio da je morao da uzme novac
145 pregleda 0 komentar(a)
Dobrilo Dedeić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dobrilo Dedeić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.09.2011. 08:19h

Predsjednik Stranke srpskih narodnjaka Dobrilo Dedeić je oslobođen i po tužbi za klevetu biznismena Veselina Barovića, kao i potpredsjednika Nove srpske demokratije Slavena Radunovića.

Presudu je izrekla sudija Nada Rabrenović u podgoričkom Osnovnom sudu.

Zastupnik Barovića, advokat Božidar Vukčević, na ranijem ročištu precizirao je tužbu i kazao da je Dedeić „iznio i pronio iz ličnog života neistinite tvrdnje“, čime je nanio štetu njegovom klijentu.

Sudija Rabrenović u obrazloženju presude kazala je da izmijenjeni ZKP ne poznaje klevetu i uvredu kao krivična djela, a da za preciziranu tužbu Veselina Barovića iznošenje ličnih i porodičnih prilika nema dokaza.

Radunović je tužio Dedeića zbog, kako je naveo, javno iznijetih neistinitih tvrdnji u vezu sa finansijskim malverzacijama

Barovićeva tužba uslijedila je nakon što je Dedeić na ročištu 9. septembra prošle godine izjavio da je potpredsjednik Nove više puta saopštio da je morao da uzme novac, pošto Andrija Mandić i Goran Danilović nijesu imali petlje, da uzme 200.000 eura od Veselina Barovića.

Bonus video: