ATLETIKA

Bar će opravdati povjerenje

"Očekujte vrhunska nadmetanja, brojna zvučna imena i Kup koji će sasvim sigurno opravdati sva očekivanja atletske i sportske publike”, istakao je zvaničnik EA Dobromir Karamarinov
24 pregleda 0 komentar(a)
27.03.2019. 14:43h

Bar će u martu naredne godine biti domaćin najvećeg sportskog nadmetanja u našoj zemlji - Evropskog bacačkog kupa, koji će okupiti oko 350 takmičara iz 35 zemalja Evrope. Očekuje se učešće brojnih olimpijskih i evropskih šampiona, a tim povodom delegacija Evropske atletske asocijacije nalazi se u prvoj zvaničnoj posjeti ovom gradu.

“Velika nam je čast i zadovoljstvo što će naša zemlja i grad Bar biti domaćini ovog najprestižnijeg takmičenja u Crnoj Gori, uzevši u obzir činjenicu koliko će zemalja nastupiti i kakve ćemo šampione ugostiti. Atletski savez Crne Gore u saradnji sa Opštinom Bar i AK Mornar preduzeće sve potrebne mjere i resurse koji postoje da na pravi način odgovori ovom kompleksnom poduhvatu. Uvažićemo sve sugestije i primjedbe naših gostiju i spremno dočekati takmičenje koje će samo unaprijediti razvoj atletičara u našoj zemlji”, istakao je predsjednik ASCG Milorad Vuletić.

Opština Bar će se i ovoga puta potruditi da obezbijedi sve kvalitetne preduslove za najvažnije takmičenje koje će biti održano u najvećem primorskom gradu.

“Imamo sve potrebne preduslove, infrastrukturu i stadion koji zadovoljava sve stroge kriterijume. Opština Bar će i ovoga puta biti pravi partner ASCG, a iskreno se nadamo da će predstojeće takmičenje na neki način i pospješiti i turističku ponudu grada. O sportskom segmentu i nastupu brojnih eminentnih imena je izlišno i govoriti. Dobili smo veliku priliku da pokažemo organizacione kvalitete i siguran sam da smo kadri da ukazano povjerenje i opravdamo”, naglasio je ispred grada domaćina sekretar Sekretarijata za opštu upravu i društvene djelatnosti dr Boris Mijović.

Četvoročlana evropska delegacija tri dana boravi u Baru. Uz obilazak sportskog kompleksa „Topolica“ i hotela u okruženju, glavni zadatak će biti upoznavanje organizacionog odbora sa svim detaljima kompleksne organizacije takmičenja.

“Oduševljeni smo uslovima koji ovdje postoje, a naše dugogodišnje poznanstvo sa prvim čovjekom vašeg Saveza daje nam za pravo da kažemo da će sve biti spremno za predstojeće takmičenje. Oko tehničkih detalja razgovaraćemo u narednom periodu. Ovo je preliminarna posjeta, a izuzetno je bitno da se sve strukture uključe u ovaj projekat. Očekujte vrhunska nadmetanja, brojna zvučna imena i Kup koji će sasvim sigurno opravdati sva očekivanja atletske i sportske publike”, istakao je visoki zvaničnik EA i tehnički delegat predstojećeg Kupa, Bugarin Dobromir Karamarinov.