JAVNI POZIV

Ako ste bili na Sonica festivalu, javite kako se ponašala policija

Pritužbe o postupanju policije, potpisane sa kontakt podacima treba poslati na faks 020 404 542, putem e-maila asz@t-com.me, poštom ili neposredno na adresu u tekstu
0 komentar(a)
Sonica, Foto: Stefan Strugar
Sonica, Foto: Stefan Strugar
Ažurirano: 26.09.2011. 17:20h

Savjet za građansku kontrolu rada policije pozvao je posjetioce festivala Sonica koji je sredinom avgusta održan u Ulcinju, da dostave svoja saznanja o postupanju policije tokom ove muzičke manifestacije.

" Organizatori festivala trance muzike putem medija su saopštili su da obustavljaju dalja izdanja u Crnoj Gori zbog navodno brutalnog i neprofesionalnog odnosa policije prema posjetiocima.

Pažljivim čitanjem tekstova, koje je policija djelimično demantovala, značajan broj, uglavnom neimenovanih građana, uključujući i strane državljane, iznio je veoma ozbiljne primjedbe na postupanje policije, ne samo kada je riječ o brutalnosti već i o navodnoj korupciji.

Takođe, iz tekstova je bilo moguće saznati da je nekoliko policijskih službenika navodno čak i prebijeno od strane publike, posljednjeg dana festivala " naveo je u saopštenju mr Aleksandar-Saša Zeković, istraživač kršenja ljudskih prava i član Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

Podsjećajući da je savjet nezavisno tijelo koje u ime građana Crne Gore, a u skladu sa Zakonom o policiji ocjenjuje primjenu policijskih ovlašćenja, Zeković “moli sve građane koji su bili posjetioci festivala ili su učestvovali u njegovoj organizaciji ili su kao predstavnici medija pratili festival da Savjetu za građansku kontrolu rada policije dostave svoja saznanja o postupanju policije tokom ove muzičke manifestacije”.

Pritužbe o postupanju policije, potpisane sa kontakt podacima treba poslati na faks 020 404 542, putem e-maila asz@t-com.me, poštom ili neposredno na adresu: Savjet za građansku kontrolu rada policije, Pisarnica Skupštine Crne Gore, Bulevar Sv. Petra Cetinjskog 5, Podgorica.

Preporučujemo za Vas