Ubistva u Zemunu su naručena, vjerovatno sa jedne adrese

I u Crnoj Gori i u Srbiji, kao i Hrvatskoj postoje ozbiljne indicije da je odgovorna jedna kriminalna grupa
252 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.09.2011. 18:01h

U svojevrsnom javnom mini-intervjuu, nakon sastanka sa kolegom iz albanske policije, prvi čovjek Uprave policije je bio posebno raspoložen da odgovara na mnogobrojna pitanja novinara, tako da se pohvalio i da ima pomaka u istrazi nedavnog dvostrukog ubistva u Zemunu, ali i tvrdio da niko u Upravi policije “ne oprstruira istrage tužilaštva”.

Veljović je naglasio je da sa kolegama iz Srbije i Hrvatske u okviru istrage ubistva Danila Radonjića i Dženana Ramovića, koji su početkom mjeseca brutalno ubijeni u Zemunu, došao do podataka da je jedna kriminalna grupa naručila to i druge likvidacije u regionu.

“Postoje ozbiljne indicije da su neka ubistva povezana i da su naručena sa jednog mjesta i jednog centra.

I u Crnoj Gori i u Srbiji, kao i Hrvatskoj postoje ozbiljne indicije da je odgovorna jedna kriminalna grupa”, tvrdio je Veljović, koji je naveo da je sa kolegama iz regiona došao do takvog mišljenja, ali nije mogao da iznese detalje tog razgovora.

“Sve tri pomenute policije učiniće sve da u narednom periodu donesemo konkretne dokaze i obezbijedimo konkretne dokaze za procesuiranje pojedinaca ali i kriminalnih grupa”, rekao je Veljović.

Nakon dvostrukog zločina u Zemunu mediji u Srbiji, pozivajući se na podatke iz srpske policije, tvrdili su da je ubistvo Radonjića i Ramovića naručio odbjegli Beograđanin Luka Bojović, kojeg policije regiona godinama povezuju sa brojnim likvidacijama.

Mijatovićevo ubistvo ima veze sa Njemačkom

Veljović je pričao i o detaljima do kojih je Uprava policije došla u okviru istrage ljetošnjeg ubistva Pljevljaka Slavoljuba Mijatovića, čije je beživotno tijelo pronađeno na seoskom putu iznad Kamenova.

On nije iznio ništa novo u tom slučaju ali je ponovio detalje, kojima su ljetos spekulisali i crnogorski mediji.

“Imamo određena saznanja oko tog krivičnog djela, a to je da ono ima neke veze sa inostranstvom, gdje je Mijatović živio prije dolaska u Crnu Goru.

To ima veze i sa ubistvom u Njemačkoj, gdje je ubijena osoba koja je bila u poznaničkoj i poslovnoj vezi sa ubijenim Mijatovićem”, rekao je direktor policije.

Nakon likvidacije Mijatovića spekulisalo se da je on godinama živio u Crnoj Gori, gdje je pokušao da nađe “mir i zaštitu” zbog poslova i ubistva njegovog kuma 2001. godine. Zbog ubistva Mijatovićevog kuma i poslovnog saradnika on je saslušavan u Njemačkoj, ali protiv njega nije zbog tog podnošena krivična prijava.

Galerija

Bonus video: