Sve popularnije hirurško povećavanje penisa

Naveo je da i među ženskom populacijom raste zainteresovanost za genitalne intervencije, ali kod pripadnica ljepšeg pola ovakvi zahtevi još uvijek nisu ušli u ‘top deset’.
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.09.2011. 14:14h

U Njemačkoj sve veći broj muškaraca traži pomoć plastičnih hirurga, a uvećanje penisa nalazi se na sedmom mjestu među estetskim operacijama izvršenim na muškarcima.

Sven fon Saldern, predsjednik Njemačkog udruženja estetske hirurgije rekao je da su i sami hirurzi iznenađeni ovakvim podacima, ali ističe da operacija samo povećava veličinu polnog organa ali ne poboljšava funkcionisanje.

‘To je čisto estetska intervencija’ rekao je Saldern, i dodao da je istraživanje pokazalo da je među muškarcima najpopularnija operacija – liposukcija. Naveo je da i među ženskom populacijom raste zainteresovanost za genitalne intervencije, ali kod pripadnica ljepšeg pola ovakvi zahtevi još uvijek nisu ušli u ‘top deset’. On je takođe rekao da se žene češće odlučuju za operaciju kako bi ispravile neke funkcionalne probleme, a mnogo rjeđe zbog estetskih problema, dok je sa druge strane, muškarcima je jedina želja uvećanje polnog organa.

Ljekari upozoravaju da je operacija uvećanja penisa, koja uglavnom podrazumjeva ubrizgavanje silikona u penis i skrotum ili siječenje ligamenata, može da izazove impotenciju i oštećenje nerava. Vaginoplastija, odnosno rekonstrukcija vagine, takođe nosi određene rizike poput krvarenja, infekcije i dugotrajnih ožiljaka.

Bonus video: