Milan Novosel za ubistvo Nikole Šamšala dobio 10 godina zatvora

Okrivljeni nije prisustvovao objavljivanju presude a u obrazloženju predsjednik vijeća je rekao da je tokom glavnog pretresa dokazano da je izvršio predmetno krivično djelo
252 pregleda 0 komentar(a)
Duško Šarić suđenje Viši sud, Foto: Beća Čoković
Duško Šarić suđenje Viši sud, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 26.09.2011. 13:27h

Milanu O. Novoselu (63) iz sela Bosače sa Žabljaka optuženom za teško ubistvo Nikole I. Šamšala (77) iz sela Pitomina i nedozvoljeno držane oružja vijeće sudije Jokana Varagića u Višem sudu u Bijelom Polju izreklo je jedinstvenu kaznu od 10 godina i 4 mjeseca zatvora.

Novosel se tereti da je 19. novembra 2009. godine u Ulici narodnih heroja u blizini ugostiteljskog objekta "Vodica" na Žabljaku ubio Šamšala. U optužnici se navodi da je Novosel bio motivisan prijavom Šamšala Upravi policije, u kojoj je naveo da je okrivljeni prijetio da će "ubiti nekoliko lica iz Pitomina i da će ih odrobijati",što mu nijesu dozvolili da priključi svoje domaćinstvo na vodovodnu mrežu.

"Po toj prijavi protiv njega je pokrenut i vodi se krivični postupak pred Osnovnim sudom na Žabljaku, kao i to što je Šamšal kao svjedok 16. novembra ponovio navode iz prijave, koji nijesu odgovarali interesima okrivljenog", navodi se u optužnici.

Dodaje se da je Novosel prema oštećenom iz pištolja, koji je nosio na javnom mjestu iako je to suprotno Zakonu o oružju, ispalio šest metaka u leđa i lijevu ruku, a zatim kada je on pao, još tri u glavu, nanoseći mu teške tjelesne povrede od kojih je kod Šamšala odmah nastupila smrt.

Okrivljeni nije prisustvovao objavljivanju presude a u obrazloženju predsjednik vijeća je rekao da je tokom glavnog pretresa dokazano da je izvršio predmetno krivično djelo.

"Za ubistvo je predviđena zatvorska kazna u trajanju od pet do 15 godina, a za nedozvoljeno nošenje oružja do tri godine. Sud smatra da će se izrečenom presudom ostvariti svrha njenog izricanja. Okrivljenom se produžuje pritvor do pravosnažnosti presude", kazao je sudija Varagić.

Bonus video: