Septembarski dani: Tri dana u znaku reditelja Slobodana Milatovića

U čast Milatovića je prikazana i predstava „Maćado“ za koju je tekst napisao Goran Ćetković, a u kojoj igraju Srđan Grahovac, Dušan Kovačević i Slavko Kalezić
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.09.2011. 12:09h

Veče posvećeno reditelju Slobodanu Milatoviću biće održano u utorak, u 20 časova u sali „Zahumlja“.

Veče pod nazivom „Pozorište promjene“, u okviru koga će biti prikazani video zapisi iz Milatovićevih najznačajnijih predstava, održava se u sklopu „Septembarskih dana“ a u organizaciji Nikšićkog pozorišta i JU „Zahumlje“.

U čast Milatovića je prikazana i predstava „Maćado“ za koju je tekst napisao Goran Ćetković, a u kojoj igraju Srđan Grahovac, Dušan Kovačević i Slavko Kalezić.

„Maćado“ je, prema riječima autora teksta, „duhovita priča o prijateljstvu dvojice tridesetogodišnjaka koji na sve načine pokušavaju zakamuflirati svoju ljenost“.

U ponedjeljak veče će biti izvedena predstava „Đetići u parlamentu“ za koju je 2008. godine Milatović uradio adaptaciju teksta Milutina Tomića iz 1911. godine i režiju.

U predstavi igraju Boban Čvorović, Ćićo Vulanović, Momo Pićurić, Vejo Kasalica, Mića Kaljević, Vojo Krivokapić i Sreto Mitrović, scenografiju je uradio Boško Raičević, a muziku Rambo Amadeus.

Bonus video: