Đukanović pozvan da svjedoči o aferi S.Č.

Đukanović je više puta u javnosti optuživan da je direktno učestvovao u ovoj aferi, što je on odbacivao kao orkestrirani napad na njega
291 pregleda 0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.09.2011. 15:29h

Predsjednik Demokratske parije socijalista Milo Đukanović svjedočiće u procesu koji su protiv Moldavke S.Č., centralnoj figuri afere seks trafikinga, pokrenuli advokat Zoran Piperović i Ekrem Jasavić zbog davanja lažnog iskaza.

Bivši premijer biće pozvan, odlukom sudije podgoričkog Osnovnog suda Nade Rabrenović, kako bi se izjasnio na navode S.Č., da su on i Piperović bili s njom na Svetom Stefanu.

“Ne vidim nijedan razlog da se u svojstvu svjedoka ne sasluša Milo Đukanović, zato što ga ova osoba pominje koliko i mene u sumanutim odnosima. Da kaže da li smo bili s njom na Svetom Stefanu”, predložio je Piperović dodajući da ona nije njihovo društvo.

Bivši tužilac Piperović, Jasavić, Irfan Kurpejović i Bajram Orahovac sumnjičili su se za seksualno zlostavljanje S.Č. U nedostatku dokaza istraga je obustavljena.

Đukanović je više puta u javnosti optuživan da je direktno učestvovao u ovoj aferi, što je on odbacivao kao orkestrirani napad na njega koji je imao za cilj njegovu političku kompromitaciju.

Piperović tvrdi i da nikada nije bio na čelu kolone ispred Skupštine Crne Gore, kako bi se organizovano krenulo na Sveti Stefan, kako je S.Č. svjedočila u istrazi.

“Tri dana nakon što su me uhapsili Milan Paunović i Mićo Orlandić vrše provjeru. Kada je došao telegram Ministarstva unutrašnjih poslove Bosne stoji da ja od septembra 1999. do 2001. godine nijesam bio u Bosni, a nijesam ni do dana današnjeg, Andrija Jovićević je ostao bez posla a oni su telegram sakrili”, kazao je Piperović, koji se sumnjičio da je u tom periodu džipom “čiroki” išao u Bjeljinju sa Moldavkom.

Da vidimo koji je ministar SDP-a tražio pauzu

Sudija Rabrenović odobrila je saslušanje i Tihomira Gačevića, nekadašnjeg pomoćnika rukovodioca podgoričkog centra bezbjednosti, sada pripadnika Agencije za nacionalnu bezbjednost, koji je, kaže Piperović, bio čitavo vrijeme u slučaju.

Sudija će zatražiti od Vlade Crne Gore i izvještaj komisije koja je ispitivala postupke ministarstva unutrašnjih poslova u ovom slučaju, kao i izjašnjenje predsjednika komisije Živojina Aleksića. Piperović je predložio i da se traži transkript te sjednice, održane dvije godine kasnije.

“Predlažem taj snimak da se vidi koji ministar Socijaldemokratske partije je zatražio pauzu kada su došli do ove tačke dnevnog red”, prokomentarisao je Piperović.

Za vrijeme svjedočenja Orahovca, koji je prinudno doveden pred sud zbog neodazivanja na sudske pozive, Piperović je zatražio da kaže ko je dovodio S.Č. u kafiće.

“ Čovjek možda neće da kaže zbog svoje bezbjednosti ali pola podgoričkog Centra bezbjednosti je dovodilo S.Č. u podgoričke kafane. Ako treba reći ću i ime policajca koji ju je štipao po butinama u Sigurnoj ženskoj kući i u policiji, što u medicinskom izvještaju i piše da je imala dvije modrice, a mediji su pisali da je bila sva u fete, i da su po njoj gašene cigarete”, kazao je Piperović.

Njemu je ranije na teret stavljano da je S.Č. predao Orahovcu za 2.000 eura radi prostitucije. Orahovac je kazao da on sa Piperovićem nije razgovarao šest godina ranije, te da su počeli da komuniciraju kad se desila afera.

Kurpejović je kazao da je njegov kum Erol Fetahović doveo S.Č. u Podgoricu i da se zaposlila u kafani kod Muja Murića.

Proces će biti nastavljen sedmog novembra.

Bonus video: