Nikšićani pokušali u BiH da prošvercuju 16 kg skanka

"Pretresom stambenih objekata pronađeno je i privremeno oduzeto više mobilnih telefona i SIM kartica različitih provajdera
83 pregleda 0 komentar(a)
Skank, Foto: Uprava policije
Skank, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 25.09.2011. 18:02h

Nikšićka policija uhapsila je S.K.(34) i B.L.(32) iz Nikšića i oduzela 16 kilograma materije za koju se sumnja da je skank.

Oni su, kako se sumnja, pokušali da drogu prokrijumčare u Bosnu i Hercegovinu.

"Službenici su 24. septembra zaustavili na magistralnom putu Nikšić-Trebinje, u mjestu Vilusi putničko motorno vozilo "audi" podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao S.K., dok se na mjestu suvozača nalazio B.L. Pregledom prtljažnog dijela prostora, na vidnom mjestu, uočili su putničku torbu u kojoj su se nalazila tri pvc pakovanja, ukupne mase oko 6 kg, suve biljne materije zelene boje za koju se pretpostavilo da je opojna droga skank", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Po naredbi istražnog sudije Višeg suda u Podgorici, obavljen je pretres porodičnih kuću ovih lica, kao i pretres putničkog motornog vozila u kojem je prethodno pronađena materija za koju se sumnja da je riječ o skanku.

"Pretresom stambenih objekata pronađeno je i privremeno oduzeto više mobilnih telefona i SIM kartica različitih provajdera, dok je pretresom vozila u specijalno izrađenoj pregradi-bunkeru u rezervoaru pronađeno osam pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije, za koju se sumnja da je riječ o skanku, ukupne mase oko 10 kg", navodi se u saopštenju.

S.K. i B.L. su uz krivičnu prijavu, zbog sumnje da su neovlašćeno proizvodili, držali i stavljanje u promet opojne droge, sprovedeni zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici na dalju nadležnost i postupanje.

Bonus video: