BALKANSKO PRVENSTVO

Zlato za Anđelu Džaković

Crnogorska džudo selekcija nije uspjela da u podmlađenom sastavu na Balkanskom prvenstvu u Beočinu ponovi uspjeh sa prethodnog šampionata u Trebinju (pet zlatnih medalja)
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.09.2011. 19:56h

Crnogorska džudo selekcija nije uspjela da u podmlađenom sastavu na Balkanskom prvenstvu u Beočinu ponovi uspjeh sa prethodnog šampionata u Trebinju (pet zlatnih medalja). U Beočinu je finale uspjela da izbori samo Anđela Džaković i okiti se najsjajnijim odličjem.

U kategoriji do 60 kilograma Đorđe Perućica je eliminisan od Rumuna Farkaša Bertalana sa 5:0. Nikola Gušić je do 66 kilograma izgubio tri borbe, od Rumuna Katalina Bratruleskua i reprezentativaca Srbije Ilije Ciganovića i Uroša Kostadinovića, a potom je pobijedio Albanca Kristijana Liješija).

Ilija Vukotić je u kategoriji do 73 kilograma startovao sa dvije pobjede, a potom je poražen od domaćeg borca Filipa Križana i u borbi za finale od Mitra Mrdića.

Identičnim učinkom od dvije pobjede i isto toliko poraza, od kojih drugi u polufinalu od domaćina Miroljuba Ivezića, Balkanski šampionata završio je Željko Muminović u kategoriji do 81 kilogram. I od Dimitrija Vukotića u kategoriji do 90 kilograma je u polufinalu bolji bio takmičar iz Srbije, Aleksandar Kukolj.

Mladen Mišurović u kategoriji do 100 kilograma se od takmičenja oprostio sa dva poraza u grupi, a superteškaš Dejan Vukčević je zahvaljujući pobjedi nad Turčinom Semihom Ajdemanom uspio da dođe do polufinala, gdje je izgubio od Gorana Prgonjića iz Srbije.

Sa pobjedom i dva poraza Sandra Đaletić nije uspjela da prođe grupu u kategoriji do 48 kilograma.

Mina Lješković se u kategoriji do 52 kilograma oprostila polufinalnim porazom od domaće džudistkinje Vesne Ranković.

Najveća nada naše selekcije, Tanja Božović se morala zadovoljiti bronzom nakon polufinalnog poraza od Sare Božić iz Srbije. Božović je prethodno slavila tri efektne pobjede do 57 kilograma.

Ivana Škuletić do 63 kilograma nije uspjela da prođe grupu, ali jeste Anđela Džaković u kategoriji do 70 kilograma, i potom se okiti zlatnom medaljom. Džaković se prije dvije sedmice takmičila na Prvenstvu Evrope za juniore.

Marija Drobnjak do 78 kilograma je šampionat završila sa tri poraza, dok je Ivana Miletić nastup u teškoj okončala sa dva startna poraza.

Preporučujemo za Vas