Opadanje kose: Tromjesečni tretman daje rezultate

Kosa opada i zbog neadekvatne i česte primjene hemijskih tretmana, nestručnog korišćenja sprava za ispravljanje i uvijanje kose, itd.
87 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.09.2011. 11:28h

Kosa trpi sve promjene koje se dešavaju u vašem organizmu, kao i uticaje iz spoljašnje sredine. Odraz je vašeg zdravstvenog stanja, pa i najmanji stres dovodi do poremećaja balansa u organizmu, a samim tim i kvaliteta vaše kose. Opadanje je jedan od najčešćih problema, kako muške, tako i ženske populacije.

Uzroci, osim nasljednog faktora, mogu biti sljedeći: stres, šećerna bolest, razne upale, poremećaj rada štitne žlijezde, hemoterapija, zatim nakon porođaja ili u menopauzi (usljed smanjenja ženskih hormona).

Takođe, jedan vid opadanja kose jeste opadanje na pecate ili alopecija. Pravi uzročnik se ne zna, ali se najčešće povezuje sa stresom usljed ubrzanog ritma života.

Kosa opada i zbog neadekvatne i česte primjene hemijskih tretmana, nestručnog korišćenja sprava za ispravljanje i uvijanje kose, itd. Protiv opadanja preporučujem tretman u trajanju od tri mjeseca koji pospješuje rast kose i sprečava dalje opadanje.

Bonus video: