Vremeplov: Nema jedne liste, nego tri kolone

0 komentar(a)
novine, mediji, Foto: Shutterstock
novine, mediji, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.04.2018. 07:27h

Od ujedinjavanja opozicionih stranaka neće biti ništa, niti je to uopšte bila relevantna tema, već je koordinisano djelovanje tri najjače opozicione grupacija jedina priča koja može doći na dnevni red, potvrđeno je Vijestima iz rukovodstava Srpske liste, Pokreta za promjene i Socijalističke narodne partije.

Poslije čestih javnih istupa u kojim se ko zna koji put pominje jedinstvena opoziciona lista, u tri vodeće opozicione grupacije insistiraju da ne može biti riječi o njenom formiranju uoči parlamentarnih izbora sljedeće godine i da je jedina solucija dogovor o sinhronizovanom djelovanju. Takođe, jedan od mogućih epiloga je postizanje sporazuma kojim bi se SL, PzP i SNP obavezale da će, ako budu imale većinu, zajedno formirati Vladu, odnosno da nijedna neće ulaziti u postizbornu koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista.

Sve ostale varijante, koje uglavnom pominju iz manjih opozicionih stranaka, za sada ne djeluju realno, tim prije što i ankete pokazuju da formiranje velike koalicije ne bi dovelo do sinergetskog efekta.

Bonus video: