Crna Gora bez medalje na OI u Londonu

„USA Today” među prvih osam na svojim listama navodi samo dva predstavnika iz Crne Gore - vaterpolo reprezentaciju i džudistu Srđana Mrvaljevića.
0 komentar(a)
Srđan Mrvaljević, Foto: Zoran Đurić
Srđan Mrvaljević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 24.09.2011. 07:58h

Crna Gora ni na Olimpijskim igrama u Londonu, baš kao ni u Pekingu četiri godine ranije, neće osvojiti medalju. Tako barem u detaljnoj prognozi tvrdi američki dnevni list „USA Today”.

Dnevnik koji ima najveći tiraž u SAD uz „The Wall Street Journal” (preko 1,8 miliona kopija), među prvih osam na svojim listama navodi samo dva predstavnika iz Crne Gore - vaterpolo reprezentaciju i džudistu Srđana Mrvaljevića. I za „ajkule” i za vicešampiona svijeta u kategoriji do 81 kilogram prognozira se da će osvojiti peto mjesto. „USA Today” je zlatne medalje „namijenio” vaterpolistima Srbije i Koreancu Kim Džae-Bumu, koji je savladao Mravljeviću u finalu SP.

Amerikanci, međutim, nisu računali na rukometašice, koje su jedna od glavnih nada za London. Bojana Popović, Katarina Bulatović i drugarice, doduše, tek treba da izbore vizu za OI, ali imaju realne šanse da osvoje medalju. Njih nema ni među osam, a redom su favoriti Norveška, Rusija, Francuska, Švedska, Španija, Rumunija, Danska i Južna Koreja.

Po prognozama, najuspješnija nacija će biti SAD sa ukupno 89 medalja - 40 zlatnih, 22 srebrne i 27 bronzanih. Isti broj će „imati” i Kina, samo u drugačijem rasporedu (32-36-21), a slijedi Rusija sa ukupno 83 (25-24-34).

Od ex-YU zemalja, najbolje je plasirana Hrvatska na 32. mjestu sa dva zlata (Blanka Vlašić i muški veslački četverac), četiri srebra i jednm bronzom. Srbija je 37. sa titulom vaterpolista, srebrom Novaka Đokovića (prvi favorit je Rafael Nadal) i strijelca Zorane Arunović, dok su bronze namijenjene odbojkašima i Andriji Zlatiću (vazdušni pištolj). Slovenija je 40. sa dva druga i tri treća mjesta...

Bonus video: