Stigao Novoselac

Prije Novoselca, u Budućnost je stigao dvojac iz Studentskog centra, reprezentativni srednji bloker Ivan Ječmenica i primač servisa Srećko Ristić.
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.09.2011. 14:52h

Duško Novoselac treće je i posljednje pojačanje Odbojkaškog kluba Budućnost u ovom prelaznom roku – nekadašnji tehničar Partizana je potpisao ugovor na jednu plus jednu godinu sa podgoričkim klubom, kazao je “Vijestima” direktor Budućnost Ivica Adžić.

Prije Novoselca, u Budućnost je stigao dvojac iz Studentskog centra, reprezentativni srednji bloker Ivan Ječmenica i primač servisa Srećko Ristić.

“Budućnost i ja pregovaramo već tri godine unazad, ali se uvijek nekako ispriječio moj odlazak u inostranstvo. Eto, ovoga puta su nam se putevi poklopili. Prvi utisci su odlični, prezadovoljan sam novim klubom, organizacijom u klubu. Ekipa je mlada i fantastična, pravo je zadovoljstvo biti u Podgorici”, kaže za “Vijesti” 27-godišnji Novoselac, kome će konkurenciju praviti seniorski reprezentativac Ivan Bošković i juniorski Boris Vlahović.

Novoselac je karijeru počeo u Sremu, a najduže se zadržao u Partizanu, šest sezona, do 2008. godine, nakon čega je igrao na Kipru, u Turskoj, a protekle sezone u kragujevačkom Radničkom. Odigrao je 52 meča za juniorsku reprezentaciju Srbije i Crne Gore, sa kojom je, između ostalog, nastupao na Evropskom i Svjetskom prvenstvu…

“Budvanska rivijera nema tim na nivou prošlogodišnjeg, i vjerujem da smo, apsolutno, u rangu sa njima. Nećemo, dakle, ustuknuti pred Budvanima, i cilje je titula, Kup i treće kolo Kupa CEV. Težiću da iskustvom donesem stabilnost mladim saigračima u ekipi da to i ostvarimo”, dodao je Novoselac.

Budućnost večeras putuje za Kladovo, gdje će sjutra odmjeriti snage sa domaćim Đerdapom, a onda u istom gradu učestvovati na međunarodnom turniru sa domaćinom, Crvenom zvezdom i Spartakom iz Ljiga. Nakon toga ekipa Zorana Vukčevića će odigrati još dva kontrolna meča u Srbiji, sa Mladim Radnikom i Ribnicom.

Bonus video: