Princeza Leja svuda oko nas, na čarapama i pakovanju marihuane

U to vrijeme i nije bilo razvijene industrije predmeta sa filmskim likovima, pa Fišer nije mogla ni da nasluti na koji se sve način može zarađivati od njenog lica
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.09.2011. 12:53h

Keri Fišer, glumica koja se proslavila ulogom princeze Leje žali što njeno lice koriste gdje god stignu, pa čak i na reklamama za marihuanu, prenosi portal Filmski.

Ona se nedavno u jednom intervjuu žalila da više nema kontrolu nad sopstvenim likom. Sve je počelo kada je sa samo 19 godina dobila ulogu princeze Leje u “Ratovima zvijezda” i potpisala ugovor kojim Džordžu Likasu besplatno ustupa pravo na korišćenje njenog lica.

U to vrijeme i nije bilo razvijene industrije predmeta sa filmskim likovima, pa Fišer nije mogla ni da nasluti na koji se sve način može zarađivati od njenog lica. Ali, majstor marketinga Lukas je i tada imao genijalan plan, pa već tri decenije bogato zarađuje na svemu vezanom za franšizu “ratova zvijezda”, pa i na popularnoj princezi.

Sada izjavljuje da se “osjeća poput Mini Maus” jer je brend princeze Leje potpuno istisnuo njen javni identitet. Ipak, nije ljuta već joj je sve to pomalo smiješno, naročito kada vidi svoje lice na čarapama i sličnim stvarima.

Kaže kako je jednom vidjela i marku marihuane sa imenom princeze Leje. Od čitave te, decenijama duge eksploatacije, glumica - naravno - nije dobila ni centa, nego je sva zarada otišla direktno Lukasu.

Bonus video: