U požaru na Luštici stradale i masline

„Prosto je nevjerovatno kako se požar brzo širio, imajući u vidu da je proteklih dana padala kiša i da uslovi za nastajanje vatre nijesu bili povoljn\\"
111 pregleda 0 komentar(a)
luštica, Foto: Arhiva Vijesti
luštica, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 22.09.2011. 13:22h

U požaru koji je oko devet sati izbio u regionu Dobre luke, na poluostrvu Luštica, izgorjelo je nešto više od pet hiljada kvadratnih metara mladih borova i niskog rastinja.

Vatra je, nažalost, progutala i pedesetak stabala maslina.

Požar su oko 12.30 sati ugasili pripadnici Dobrovljnog vatrogasnog društva „Krtoli“ iz Radovića, u čijoj je Luštica zoni odgovornosti, iako se najvećim dijelom to poluostrvo administrativno nalazi na teritoriji opštine Herceg Novi.

„Prosto je nevjerovatno kako se požar brzo širio, imajući u vidu da je proteklih dana padala kiša i da uslovi za nastajanje vatre nijesu bili povoljni. Ipak, na opožarenoj površini bilo je dosta suve materije – otpadaka od košenja i čišćenja terena koji se tu nagomilavao godinama, pa je plamen brzo stigao do mladih borova i maslina koje je vatra, nažalost, uništila“, kazao je „Vijestima“ komandir DVD „Krtoli“ Zoran Barbić.

On je naglasio da je u intervenciji u Dobroj luci učestvovalo petnaestak vatrogasaca sa tri protivpožarna vozila, a za gašenje je utrošeno više od 25 tona vode.

Bonus video: