U Bakuu jure vize za London

Kapiten Boško Drašković će se boriti u poluteškoj, dok će Marko Radonjić boksovati u teškoj kategoriji.
192 pregleda 0 komentar(a)
Boško Drašković Marko Radonjić, Foto: Boris Pejović
Boško Drašković Marko Radonjić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.09.2011. 18:59h

Crnogorska bokserska selekcija danas je otputovala za Baku, gdje će se od ponedjeljka 26. septembra, do nedjelje 9. oktobra sa najboljim svjetskim bokserima boriti ne samo za medalje, već i olimpijske norme za London naredne godine. Selektor Dragan Đuričković i reprezentativni trener Radovan Radusinović na najvećoj smotri u glavnom gradu Azerbejdžana računaju na dva boksera. Kapiten Boško Drašković će se boriti u poluteškoj, dok će Marko Radonjić boksovati u teškoj kategoriji.

"Prema sadašnjim saznanjima šampionat u Bakuu će biti najjači i najmasovniji do sada. Čak će do medalje i vize za OI biti teže nego u Čikagu prije četiri godine. Preko 720 boksera iz 134 zemlje, ali mi u ovoj dvojici momaka imamo kvalitet da jurimo medalje i samim tim olimpijske vize. Da ne vjerujemo u to, ne bismo vrijedno radili i pripremali se".

"Ali za uspjeh je potrebno da se složi puno kockica, od žrijeba, bioritma i ono što je najbitnije za nas - objektivnost suđenja. To nijesmo imali na Prvenstvu Evrope u Ankari, kada je Radonjić nepravedno zaustavljen na putu za medalju. No, optimisti smo i znamo da će momci biti maksimalno motivisani i dati sve od sebe za medalju i plasman na OI", kazao je selektor Đuričković.

Iako mladi, 24-godišnji Drašković i tri godine mlađi Radonjić nijesu bez iskustva, a pred njihovim pesnicama padali su osvajači velikog broja najznačajnijih medalja.

"Plasman u četvrtfinale mi donosi vizu za London, i nadam se da ću doći do nje. Prije četiri godine u Čikagu su mi nedostajala dva poena za plasman na OI. Znam da mogu i imam kvalitet, samo da mi se konačno slože kockice i oko žrijeba... Čak na tri velika takmičenja sam gubio od budućih prvaka i to sa poenom razlike. I Alžirac Benčalba kojeg sam pobijedio u finalu Mediteranskih igara u Peskari je prvi bokser sa vizom za London, pošto je pobijedio svih sedam mečeva u Svjetskoj ligi".

"Zašto onda ne bih i ja uspio, tim prije jer sam spreman i prvi put nijesam imao problema sa kilažom, koju bih kao po pravilu, dovodio u red posljednjeg dana. Sada sam od početka prvog od tri 21-dnevna ciklusa priprema riješio problem kilograma i idem da osvojim medalju. Znam da ću uspjeti, možda u Bakuu, možda na nekom drugom velikom takmičenju ali neću odustati", rekao je Drašković.

Tražim samo iste aršine

Na EP u Ankari šokirao je bokersku javnost pobjedom nad Francuzom Džonom M'Bumbom, prvakom Evrope i osvajačem brojnih medalja sa svjetskih prvenstava. Marko Radonjić ipak nije stigao do medalje u Ankari.

"Izgubio sam od Njemca Johana Vajta poenom razlike uz dvije javne opomene za dva lijeva aperkata, koje mi je, paradoksalno, dodijelio sudija koji se nalazio desno od mene. I sada u Bakuu, samo tražim pošteno suđenje a za ostalo ne brinem. Spreman sam još bolje nego za šampionat Starog kontinenta. A sada imam i iskustva, jer sam bio i na SP u Milanu gdje sam sa poenom razlike poražen od Litvanca Vitalisa (8:7)", kazao je Radonjić.

Bonus video: