Glavni grad razmotriće inicijativu da Dragan Radulović dobije ulicu

"Interesantno bi bilo da bude u blizini neke škole, ali ne treba žuriti", kazao je Vukčević
153 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Radulović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dragan Radulović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.09.2011. 16:00h

Skupštinski Savjet Glavnog grada za dodjelu imena ulica i trgova u Podgorici rado će na prvoj narednoj sjednici razmatrati inicijativu da čuveni crnogorski pisac i pjesnik Dragan Radulović dobije svoju ulicu.

To je obećao predsjednik Savjeta Cvetko Vukčević, pozdravljajući ideju pokrenutu na društevnoj mreži Fejsbuk.

On je objasnio da takav predlog ranije nije mogao biti sačinjen, jer nije prošao zakonski rok od smrti velikog stvaraoca.

"Gledajući sa formalne strane, 20 godina nije prošlo. Međutim, Savjet mora raspravljati o veoma interesantnom predlogu sa Fejsbuka, te, shodno zaključku, Vladi uputiti svoj predlog, koja ima mogućnost da to promijeni", objasnio je Vukčević, podsjećajući na nedavni slučaj imenovanja ulice po arhitekti Kani Radević.

Vukčević smatra da o odluci gdje bi se eventualno ta ulica nalazila treba dobro razmisliti.

"Interesantno bi bilo da bude u blizini neke škole, ali ne treba žuriti", kazao je Vukčević, koji Radulovića, osim, kao velikog umjetnika, pamti kao čovjeka koji je zračio toplinom, te, svakako, zaslužuje svoju ulici u glavnom gradu.

Dragan Radulović rođen je 1. maja 1951. godine u Nikšiću i jedan je od najznačajnijih savremenih crnogorskih pisaca za djecu.

Među brojnim, najznačajnija priznanja koja su Raduloviću pripala su Zmajeva nagrada za izuzetan doprinos savremenom izrazu u književnosti za djecu i Trinaestojulska nagrada.

Umro je 7. februara 2002. godine u Podgorici.

Bonus video: