Dujović ne sluša Medenicu, presuda ide na Apelacioni sud

Sudija Vukčević je juče, u utorak, od Sudskog savjeta zatražila da joj prestane sudijska funkcija, kako bi posatala notar
119 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.09.2011. 15:16h

Predsjednik Višeg suda u Podgorici Mušika Dujović neće odlučivati o tome da li je sudija Slavka Vukčević pogriješila pri pisanju presude za ubistvo policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića.

Dujović je saopštio da je to posao Apelacionog suda, iako je predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, preko Sudskog savjeta pokušala da njemu nametne ocjenjivanje presude i moguće razrješenje sudije.

Bigović, Boreta, Vujadinović i Šćekić osuđeni su na po 30 godina zatvora za ubistvo i bombaške napade na hotel Splendid.

"Za pismenu izradu odluke odgovara i profesionalno i lično predsjednik vijeća koji isključivo tu odluku radi i potpisuje zajedno sa zapisničarem. Ni predsjednik suda, niti bilo koji drugi sudija, nije pomagao u izradi ove odluke, ili ma koje druge."

Slavka Vukčević ide u notare

Dujović je javnost obavijestio da je sudija Vukčević juče, u utorak, od Sudskog savjeta zatražila da joj prestane sudijska funkcija, kako bi posatala notar.

Predsjednik Višeg suda je podsjetio da je Viši sud presudio u slučaju Šćekićevog ubistva 9. maja, a da je nepravosnažna presuda ispravljna 31. avgusta.

Dujović je pobrojao ispravke, odnosno, riječi koje je Vukčević u presudi ispustila, ili pogrešno napisala.

Ljubo Bigović, Saša Boreta, Ljubo Vujadinović i Milan Šćekić osuđeni su u maju na po 30 godina zatvora za organizovanje i učešće u ubistvu i bombaške napade na hotel Splendid.

Ministar pravde Duško Marković ranije je potvrdio da u presudi ima grešaka.

Presuda je kao prvostepena već jednom oborena, zbog greške bivšeg sudije Lazara Akovića.

Bonus video: