SAJ-ovac učestvovao u otmici djevojčice u Baru

Iz Uprave policije su demantovali navode advokata oca djevojčice, Gorana Petrovića da su u otmici učestvovala dva policajca
232 pregleda 0 komentar(a)
saj, Foto: Arhiva "Vijesti"
saj, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.09.2011. 14:05h

Uprava policije je priznala da je član Specijalne antiterorističke jedinice S.V. (23) iz Podgorice učestvovao u otmici osmogodišnje A.K. u Baru.

Kako je navedeno neposredni starješina policijskog službenika S.V. je već inicirao pokretanje disciplinskog postupka protiv njega.

Pored S.V., kako je saopšteno, u osnovnu školu "Jugoslavija" u ponedjeljak su upali njena majka E.K. (32) državljanka Rusije, L.V. (36) iz Podgorice, D.K. (28) iz Budve.

Oni su djevojčicu poveli sa časa.

U školi su policiji ispričali da je jedan od dva muškarca uhvatio djevojčicu koju je prethodno pokušala da uhvati ženska osoba. Drugi muškarac je za to vrijeme držao za ruke učiteljicu A.L, sprječavajući je da zaštiti dijete.

Nakon toga, muškarci i žena su sa djetetom izašli iz škole i ušli u "golf" 5 sive boje, u kojem se, na mjestu vozača, nalazio još jedan muškarac.

"Potom su se vozilom odvezli u nepoznatom pravcu", saopštili su iz policije, pozivajući se na izjave svjedoka.

Policajci su uhapsili osumnjičene u mjestu Brca u Sutomoru, kada su zaustavili putničko vozilo marke „VW Polo“, podgoričkih registarskih oznaka.

Za volanom je bio upravo S.V, pripadnik SAJ- a, a pored njega ostali osumnjičeni i djevojčica.

Policija sumnja da je njihov pripadnik, u organizovanoj akciji, imao ulogu vozača dva automobila koja su koristili.

Osumnjičeni su nakon incidenta uhapšeni, a djevojčica je odvedena u Centar za socijalni rad u Baru.

Advokat oca djevojčice A.K Goran Petrović rekao je njena majka u utorak uz jemstvo-kauciju otpuštena iz pritvora koji joj je odredio Osnovni sud Bar. Petrović je takođe posvjedočio da su dvojica muškaraca koji su joj asistirali u oduzimanju A. K. iz učionice - pušteni bez određivanja pritvora.

Iz Uprave policije su demantovali navode advokata Petrovića da su u otmici učestvovala dva policajca.

Iz policije su saopštili da nije riječ o krivičnom djelu otmica nego: "oduzimanje maloljetnog lica u sticaju sa krivičnim djelom protivpravno lišenje slobode".

Policija napominje da će se tek u postupku utvrditi moguća krivica njihovog službenika i ostalih.

Majka i otac djevojčice godinama su u sudskom sporu oko djeteta.

Bonus video: