Pokrenuta inicijativa za ulicu Dragana Radulovića u Podgorici

Inicijativu pod nazivom " Hoćemo ulicu Dragana Radulovića u Podgorici" je na Facebook-u do sada podržalo preko 200 ljudi.
81 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.09.2011. 15:00h

Na društvenoj mreži Facebook pokrenuta je inicijativa da čuveni crnogorski pisac Dragan Radulović dobije ulicu u Podgorici.

Inicijativu pod nazivom " Hoćemo ulicu Dragana Radulovića u Podgorici" je na Facebook-u do sada podržalo preko 200 ljudi.

Dragan Radulovć je rođen 1. maja 1951. godine u Nikšiću i jedan je od najznačajnijih savremenih crnogorskih pisaca za djecu.

Zastupljen je u antologijama, čitankama i školskoj lektiri, a poezija mu je prevedena na više stranih jezika. Objavio je preko dvadeset knjiga za djecu i odrasle.

Među brojnim nagradama, najznačajnije su Zmajeva nagrada za izuzetan doprinos savremenom izrazu u književnosti za djecu i Trinaestojulska nagrada.

Zapažene rezultate ostvario je i kao urednik Redakcije programa za djecu i mlade Televizije Crne Gore.

Njegove dokumentame emisije za djecu „Velike nevolje malog Borisa", „Ljubica ljubičica", „Gorki slatkiši", „Kolijevka", i brojne druge storije o sudbinama djece iz ciklusa „Mali veliki", obišle su svijet i okićene su značajnim domaćim i međunarodnim nagradama i priznanjima.

Osim književnim i televizijskim radom, bavio se fotografijom i slikarstvom. Samostalno je izlagao u Podgorici, Novom Sadu, Budvi, Kotoru, Ваш, Kraljevu, Tivtu...

Umro je 7. februara 2002. u Podgorici

Bonus video: