Rožajac tvrdi da je njegova trudna žena pucala, stric kaže suprotno

Osumnjičeni bio ljubomoran na strica jer je navodno sumnjao da je njegova supruga imala ljubavnu vezu sa njim
301 pregleda 0 komentar(a)
Delija Halilović, Foto: Beća Čoković
Delija Halilović, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 20.09.2011. 15:44h

Sudija za istragu Višeg suda u Bijelom Polju Dragan Vojinović je postupajući po predlogu zamjenika višeg državnog tužioca Rasima Jašarevića donio rješenje po određivanju pritvora do mjesec dana Rožajcu Deliji Haliloviću (29) osumnjičenom za pokušaj ubistva.

U rješenju se navodi da je pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva, uticaja na svjedoke ili saučesnike i težine krivičnog djela.

Tužilac je u obavezi da u roku od 48 časova donese naredbu o sprovođenju istrage, u suprotnom osumnjičeni će biti pušten na slobodu.

Halilović se tereti daje 17. septembra oko 22 časa u mjestu Ibarac kod Rožaja pucao na strica Adema Halilovića (45).

Navodi se da je pucao iz karabina te da je zrno prošlo kroz šoferšajbnu vozila u pokretu kojim je upravljao njegov stric.

Djelići od polomljenog stakla lakše su povrijedili Adema, kojem je pomoć ukazana u zdravstvenoj ustanovi. ,

Osumnjičeni Halilović je od momenta izvršenja djela do nedjelje ujutru bio u bjekstvu a pošto je uhapšen policija je uzela parafinske rukavice, garderobu i DNK njega i njegove supruge Adele.

Saznajemo da je motiv pokušaja ubistva bio taj što je osumnjičeni bio ljubomoran na strica jer je navodno sumnjao da je njegova supruga imala ljubavnu vezu sa njim.

Odmah nakon događaja Adela je lažno prijavila da je ona pucala prema Ademu Haliloviću da bi zaštitila supruga, ali oštećeni je bio kategoričan da je vidio Deliju da je usmjerio pušku prema njemu.

Na osnovu operativnih saznanja policija je ustanovila da su osumnjičeni i njegov stric bili u lošim odnosima.

Kako nezvanično saznajemo, Halilović je juče prilikom saslušanja kod istražnog sudije negirao da je pucao u strica, tvrdeći da je to uradila njegova trudna supruga

Bonus video: