Četvoro teško povrijeđeno u udesu na putu Bijelo Polje - Prijepolje

Šabanović se vozeći iz pravca Prijepolja u pokušaju da pretekne kamion kojim je upravljao Dašić sudario sa “golfom” kojim je iz suprotnog pravca upravljao Gojačanin
146 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.09.2011. 14:02h

Bjelopoljci Miroslav O. Gojačanin (24) vozač “golfa 2”(BP AN 644), Nedžib Dž.Šabanović (59) koji je upravljao automobilom “pasat” (BP AN 221) i njegovi saputnici Sabahudin Hodžić (18) i Džemo Mehović (22) teško su povrijeđeni u saobraćajnom udesu koji se dogodio u ponedjeljak veče oko 22 časa u mjestu Sutivan na magistralnom putu Bijelo Polje-Prijepolje.

U nezgodi je učestvovao i kamion ”mercedes” sa prikolicom (PG BV 144) kojim je upravljao Zoran M.Dašić (48) iz Danilovgrada koji je ostao nepovrijeđen.

Povrijeđenima je prva pomoć ukazana u bjelopoljskim zdravstvenim ustanovama nakon čega su Gojačanin i Šabanović u teškom stanju prevezeni u podgorički klinički centar dok su Hodžić i Mehović zadržani na hiruško ortopedskom odjeljenju bjelopoljske bolnice.

Načelnik odjeljenja dr Duško Miladinović do kasno u ponededjeljak veče, osim da nijesu u životnoj opasnosti, nije se mogao izjasniti o intezitetu njihovih povreda .

Odmah nakon saznanja za nesreću povrijeđene je u bolnici obišao i predsjednik Opštine Aleksandar Žurić.

U policiji čiji su službenici zajedno sa zamjenikom Osnovnog državnog tužioca Tanjom Nišavić i vještakom za saobraćaj Milenkom Čabarkapom obavili uviđaj saopštili su,da je udesu vjerovatno doprinio klizav kolovoz jer je padala kiša te da se Šabanović vozeći iz pravca Prijepolja u pokušaju da pretekne kamion kojim je upravljao Dašić sudario sa “golfom” kojim je iz suprotnog pravca upravljao Gojačanin.

Dok je trajao uviđaj saobraćaj je bio u prekidu u oba pravca i vozači su koristili okolne alternativne puteve.

Galerija

Bonus video: