Jogurt jača imunitet, a pomaže i kod mamurluka

Oni koji se odluče za “light” varijantu mliječnog eliksira, smanjiće i rizik od visokog pritiska za 50 odsto, tvrde španski naučnici
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.09.2011. 10:16h

Mliječni obrok jača imunitet, pomaže i kod mamurluka i kod loše probave, niskokaloričan je i idealan za mršavljenje, a po svojim učincima zdraviji i od mlijeka.

Probiotici, ili “dobre bakterije”, koji se nalaze u mliječnim proizvodima mogu promijeniti hemijski sastav mozga i tako izliječiti depresiju, utvrdili su irski naučnici.

Bakterija Lactobacillus rhamnosus drastično smanjuje simptome stresa, anksioznosti i poremećaja vezanih uz depresiju, pokazalo je istraživanje sprovedeno na miševima.

Jogurt liječi i sprječava mnoštvo drugih problema - uništava loše bakterije u grlu, jača imunitet, a ako se jede kao užina na poslu, čuva liniju jer je osjećaj sitosti duži.

Ne samo da će opraviti “izmučeni” želudac nego će “u paketu” pružiti tijelu bjelančevine, vitamine B 12 i magnezijum i kalijum koji najčešće nedostaju nakon što se pretera sa alkoholom.

A oni koji se odluče za “light” varijantu mliječnog eliksira, smanjiće i rizik od visokog pritiska za 50 odsto, tvrde španski naučnici.

Bonus video: